5 ünlü ismin vatandaşlığı iptal edilecek!

KKTC, Ertuğrul Günay, Candan Erçetin, Cihan Ünal ve Necati Şaşmaz’a verilen vatandaşlık ünvanını iptal edecek.

5 ünlü ismin vatandaşlığı iptal edilecek!

KKTC’de kurulan teknokrat hükümetinin ilk icraati, Ulusal Birlik Partisi (UBP) iktidarı döneminde Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar rolünü canlandıran oyuncu Necati Şaşmaz’a verilen “Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi” ünvanını iptal etmek oldu. Karar teknokrat geçiş hükümetinin Başbakanı Sibel Siber başkanlığında 5 saat süren ilk Bakanlar Kurulu toplantısında alındı. 

Vatan'da yer alan habere göre Siber, hükümeti ayrıca UBP hükümeti döneminde ünlü isimlere verilen KKTC vatandaşlıklarını da iptal etme kararı aldı. Hükümet yetkilileri adada yıllardır yaşayan insanlara KKTC vatandaşlığı verilmemesine rağmen ünlü isimlere dağıtılan vatandaşlıkların tepkilere neden olması nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Bu hafta toplanacak Bakanlar Kurulu’nda son 5 yılda dağıtılan vatandaşlık ünvanları masaya yatırılacak. Teknokrat hükümeti iki hafta önce KKTC vatandaşı olan eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile birlikte ünlü isimlerden Candan Erçetin, Cihan Ünal ve İzzet Yıldızhan’ın vatandaşlığını iptal edecek. Vatandaşlığı iptal edilecek isimler arasında daha önce Fahri Kültür Ateşeliği iptal edilen Necati Şaşmaz da var.

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Ertuğrul Günay, KKTC tarafından Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde turizme verdiği katkılardan dolayı vatandaşlık unvanı verildiğini belirtip, “Bu vatandaşlığın iptaline ilişkin haberlerin aslı yok. Bu haberlerden sonra Kıbrıs’taki yetkililerle görüştüm. Başbakan Sibel Siber ile görüştüm. Katiyen böyle bir şey olmadığını ilettiler. Daha önce verdikleri kültür ataşelikleri ile ilgili yeni kriterler belirlediklerini anlattılar. Ancak bize verilen vatandaşlıkla ilgili her hangi bir değişiklik olmadığını söylediler.” diye konuştu... 
<< Önceki Haber 5 ünlü ismin vatandaşlığı iptal edilecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER