ABD Dışişleri Bakanı'nın ilginç bir ses kaydı ortaya çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, gazetecilere verdiği röportaj sırasında mikrofonun açık olduğunu unutarak İsrail'le ilgili çarpıcı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı'nın ilginç bir ses kaydı ortaya çıktı

İsrail'in saldırısını kamuoyu önünde güçlü biçimde destekleyen ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, kameralar ardında alaycı biçimde "amma da nokta atışı  operasyonu" diyerek saldırıyı eleştirdiği ortaya çıktı. 
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İsrail'in Gazze  saldırısını kameralar önünde güçlü biçimde desteklese de aslında operasyonun  şeklinden rahatsız olduğu anlaşıldı.  
 
Kerry, dün bazı Amerikan televizyon kanallarına röportajlar verdi. 
 
Kerry'nin röportajlar arasında Bakanlıktaki danışmanlarından biriyle yaptığı telefon görüşmesi mikrofonların açık olması nedeniyle sızdı. 

"AMMA DA NOKTA ATIŞI..."
 
Fox televizyonunda yayınlanan konuşmanın video kaydında, Kerry,  İsrail'in Gazze'deki tünellere yönelik saldırısı için iğneleyici biçimde "Amma da nokta atışı operasyonu, amma da nokta atışı operasyonu" dediği duyuluyor.  Bakanlık yetkilisi de "Evet, bu ciddi biçimde tansiyonu artırıyor ve ateşkesin  gerekliliğini vurguluyor" diye yanıt verirken Kerry de karşılık olarak "Bunun  orada üstesinden gelmemiz gerekiyor" diyor. Kayıtta Kerry, telefon görüşmesini  "Bence bu akşam gitmemiz lazım, burada oturmak çılgınlık" sözleriyle bitiriyor. 
 
Fox kanalı muhabirinin söz konusu ses kaydını sorması üzerine ise Kerry, röportajda İsrail'i savunmaya devam etti. 

AA

<< Önceki Haber ABD Dışişleri Bakanı'nın ilginç bir ses kaydı ortaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER