ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD yönetimi, İran Radyo Televizyon Kurumu ve direktörünü yaptırım listesine aldı.

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran Radyo Televizyon  Kurumu ve Direktörü İzzetullah Zergami ile diğer üç kuruluşun, İran hükümetinin  sansür faaliyetlerinde rol aldıkları gerekçesiyle yaptırım altına alınarak,  Amerikan finansal sistemine erişimlerinin yasaklandığı belirtildi.

Yaptırım kararı alınan diğer üç kuruluş ise İran Bilişim Polisi, İletişim  Denetleme İdaresi ve İran Elektronik Endüstrisi olarak sıralanıyor.
         
Açıklamada ayrıca, İran'ın petrol gelirlerine erişimini engellemeye dönük  yaptırımların da devreye girdiği kaydedildi. Daha önce duyurulan bu yaptırımlar,  İran'ın yabancı finansal kuruluşlarda bulunan petrol gelirlerini kullanmasını ve  bu fonları ülkeye aktarmasını engelliyor.
         
ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı  David Cohen, yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programıyla ilgili uluslararası  toplumun kaygılarını gidermediği müddetçe ABD'nin İran rejimine yönelik  yaptırımları daha da sertleştireceğini ve ekonomik baskıyı artıracağını  belirtti.
         
Cohen açıklamasında, ''İran'da insan hakları ihlallerinden sorumlu  olanları, özellikle de İran halkını temel özgürlüklerinden mahrum bırakanları da  hedef alacağız'' ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber ABD'den İran'a yeni yaptırımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER