Alman medyasından Türkiye'ye övgü

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild'in internet sitesinde Türkiye ve Türk ekonomisindeki atılıma yer verildi.

Alman medyasından Türkiye'ye övgü

  • Türkiye;nin ihracatının sene başında yüzde 14 arttığına  işaret edildi
  • Türkiye;deki büyüme oranını yüzde  4;ün üzerinde öngörüldüğüne değinildi
Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Bild, internet sitesinde yayınladığı  haberde, Türkiye  ve Türk ekonomisine övgü dolu ifadeler kullandı.
         
Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in Türkiye;nin notunu yükselttiğine  vurgu yapılan haberde ayrıca, Dünya Bankası;nın Türkiye;deki büyüme oranını yüzde  4;ün üzerinde öngördüğü ifade edildi.
        
Bunlara etken olarak genç nüfus oranının ve GSYH;nin gittikçe artması  gösterildi.
        
Büyüyen İstanbul;un olimpiyatlar için de aday olduğunu belirtilen haberde  Türkiye;de yabancı firma sayısının gittikçe artmaya devam ettiği ve bunların  önemli noktalara geldiği, Türkiye;nin ihracatının sene başında yüzde 14 arttığına  işaret edildi.
         
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;ın istikrarlı ekonomik büyüme için mutlu  olduğu ifade edilen haberde geçmişte kararlı reformların hayata geçirildiğine  vurgu yapıldı.
         
2000;li yılların başında IMF ve Dünya Bankası;ndan alınan kredilerle  hayatta kalan bir ekonomiye sahip olan Türkiye;nin değişen iktidar sonrası  kararlı ve sert reformlarla krizi fırsata çevirdiği anlatılan haberde sosyal  sistem ve finans sektöründe ciddi atılımlar yapıldığı belirtildi.
<< Önceki Haber Alman medyasından Türkiye'ye övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER