Atom bombasından 30 kat daha güçlü!

Rusya'daki meteor yağmuruna dair detaylar dehşete düşürdü.

Atom bombasından 30 kat daha güçlü!

Rusya’nın Ural Dağları bölgesinin güneyinde kalan Çelyabinsk kenti, Cuma sabahı çok nadir bir kozmik olaya tanık olmuş ve atmosfere giren bir meteor yerden 10 bin metre yükseklikte patlamıştı. NASA, Ural Dağları üzerinde göz kamaştıran bir parlaklık saçarak infilak eden meteorun, 1945’te Japonya’nın Hiroşima kentine atılan atom bombasından 30 kat güçlü olduğunu belirtti.

NASA, 15 metre genişliğindeki meteorun yaklaşık 10 bin tonluk bir kütleye sahip olduğunu açıklarken, meteorun atmosferde alevler saçarak yaydığı enerjinin 500 kilotona eşit olduğunu bildirdi. Şok dalgalarıyla Çelyabinsk’i sallayan meteor, 1200 kişinin yaralanmasına ve çok büyük maddi hasara yol açtı.

İgiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, atmosfere saatte 70 bin kilometre hızla giren gök cismi, 32.5 saniye sonra 10 bin metre yükselikte parçalara ayrılarak patladı. Patlamanın yaydığı şok dalgaları, 2.5 dakika sonra Çelyabinsk’e ulaştı; yüzlerce binanın camları patladı, otomobillerin alarmları çalmaya başladı ve bir fabrikanın çatısı çöktü.
<< Önceki Haber Atom bombasından 30 kat daha güçlü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER