Ayeti öyle bir çarpıttılar ki...

Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi adlı bir grup önderliğinde New York metrosunda İslam'a karşı provakatif bir afiş asıldı.

Ayeti öyle bir çarpıttılar ki...

İslamofobinin arttığı batı ülkerinde Kur'an-ı Kerim'de geçen Ali İmran süresinin 151. ayetindeki "Yakında, biz, kâfirlerin kalbine korku salacağız." meali çarpıtılarak afişlere bastırıldı. 11 Eylül saldırıları sonrası yanmakta olan İkiz Kuleler fotoğrafı da eklenerek basılan afişte  Ayet İngilizce'ye tercüme edilirken 'korku' (Ru'b) ifadesinin karşılığı olarak 'terör' kelimesi kullanıldı. Yeni bir provokasyon olarak değerlendirilen ilan tepki topladı. 

Reklamın yayınlamasına izin veren New York Ulaştırma Departmanı (MTA) yetkilileri ise ilanı hiçbir şekilde onaylamadıklarını açıkladı.

Dinlerarası Diyalog Merkezi'nden Chloe Breyer, reklamın ahlaki olmadığını belirtti.

Ali İmran suresinin 151. ayetinde, "Allah'ın, hakkında bir delil indirmediği bir şeyi, Allah'a ortak koşmaları sebebiyle, o kâfirlerin kalplerine korku vereceğiz. Ve onların sığınağı (gideceği yer), ateştir (cehennemdir). Ve zalimlerin kalacağı yer ne kötü." buyruluyor. Oysa grubun lideri Pamela Geller ayeti eksik yorumlayarak sadece "Biz kâfirlerin kalplerine korku salacağız." ifadelerine yer vererek ayeti eksik ve yanlış lanse ederek bir provokasyona daha imza attı.

Aşırı muhafazakar görüşleriyle bilinen İslam karşıtı blog yazarı Geller geçtiğimiz aylarda, 'Uygar insanlar ile barbarlar arasındaki savaşta uygarlardan taraf olun. İsrail'i destekleyin. Cihad'ı bozguna uğratın' yazılı ilanı başta New York olmak üzere birçok yerde asmıştı. Kışkırtıcı ilanların medyada yer almasının ardından içlerinde Yahudi ve Hrısitiyan derneklerin de bulunduğu pek çok grup Geller'ı kınamış, provokatif ilanın hemen yanına hoşgörülü olmayı tavsiye eden karşı afişler yayınlanmıştı. 
<< Önceki Haber Ayeti öyle bir çarpıttılar ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER