Başbakan'ın 'şia üzerinden aşırtma hakaretine' ses geldi

Erdoğan'ın ölçüsüz nefret söyleminde kullandığı bir ifadeye İranlı bir din âlimi tepki gösterdi.

Başbakan'ın 'şia üzerinden aşırtma hakaretine' ses geldi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gerek meydanlarda, gerekse TV ekranlarda Hizmet hareketine yönelik yaydığı nefret söylemi ve ettiği hakaretler Camia'da karşılık bulmazken hakaretlerine dayanak yaptığı bir ifade İranlıları kızdırdı.

Erdoğan tarafından İran üzerinden yapılan 'aşırtma hakaret', hizmet hareketi mensupları tarafından muhatap alınmazken İran'dan ses geldi. 
İran'ın önde gelen din âlimlerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Erdoğan’ın Şia hakkındaki ifadelerini “utanç verici” olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, bir televizyon programında Gülen Cemaati'ni  değerlendiren konuşmasında,  “Bunların üç tane önemli hasleti var: Takiye, yalan, iftira. Bunlar Şia'yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez” ifadelerini kullanmıştı.

Rasa ajansının haberine göre, Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerini “temelsiz” olarak nitelendiren İranlı imam, “Bir ülkenin birinci adamı bilgisi olmadığı bir konu hakkında konuşuyor ve bir inanç mensuplarını suçluyorsa bu utanç vericidir ” diye konuştu.

İranlı imam, “Türkiye Başbakanı, Şiileri yalan söylemek, iftira atmakla suçlamış. Kendisine soruyorum, Şiiler kime yalan söylemiş? Kime iftira atmış” dedi.

Ayetullah Şirazi, Şiilere yönelik sözlerinden dolayı Erdoğan’ı kınadığını ifade etti.
<< Önceki Haber Başbakan'ın 'şia üzerinden aşırtma hakaretine' ses geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER