Boston'daki patlamayla ilgili flaş gelişme!

FBI dün gece geç saatlerde, pazartesi günkü patlamalarda Uluslararası Boston Maratonu'nu kana bulayan saldırıyı gerçekleştirdiği tahmin edilen iki kişinin video ve fotoğraflarını yayınlamıştı.

Boston'daki patlamayla ilgili flaş gelişme!

FBI, kimlikleri tespit edilemeyen iki şüpheli hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için kamuoyundan yardım istemiş ve bu kişilerin "silahlı ve son derece tehlikeli" olduğunun tahmin edildiği açıklanmıştı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) bir polisin vurularak öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmede polis operasyon başlattı.

Watertown'da saldırganların polise ateş açtığı ve çatışma yaşandığını bildirilmişti.
 
Yerel medya, çatışma sonrasında yakalanan şüphelinin, hafta başında Boston'daki terör eylemleriyle ilgili aranan kişilerden biri olduğunu yazdı.
 
Boston Globe gazetesi, Boston maratonundaki eylemi soruşturan bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, şüphelilerden birinin öldürüldüğünü, diğerinin çatışmanın ardından kayıplara karıştığını bildirdi.


Öte yandan 15 Nisan'daki maratonu kana bulayan bombalı saldırının aranan şüphelisinin Rusya'nın Çeçenistan bölgesinden Dzhokhar Tsarnaev olduğu iddia edildi.

AP'ye göre, kaçan şüphelinin 19 yaşındaki Dzhokhar Tsarnaev olduğu ve Çeçenistan'dan yaklaşık 1 yıl önce ABD'ye geldiği ileri sürüldü. 

<< Önceki Haber Boston'daki patlamayla ilgili flaş gelişme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER