Bush'a ayakkabı fırlatma 'oyun' oldu

Iraklı gazetecinin ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatması sanal alemde "eğlence" oldu. Olay, internette oyunlara da ilham kaynağı oldu.

Bush'a ayakkabı fırlatma 'oyun' oldu

Dünya, Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatmasını konuşuyor. Ayakkabı tepkisinin oyunlaştırılması da gecikmedi. Tık rekoruna giden oyunlarda Bush, kürsüde kendisine atılan ayakkabı ve terliklerden kurtulmaya çalışıyor. Sanal protestocular, en "isabetli" fırlatma ve kazanılan puanların peşinde. Oyunları oynayanlar şimdiye dek Bush'un kafasına milyonlarca ayakkabı isabet ettirdi.

İŞTE İLKİ - TIKLA OYNA

İKİNCİ OYUN İÇİN TIKLAYIN

BU DA BİR BAŞKA OYUN - TIKLA OYNA

TEPKİLER SÜRÜYOR Mısır merkezli yayın yapan Irak televizyonu El Bağdadiye kanalı muhabiri el Zeydi'ye destek çığ gibi büyüyor. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Arap dünyasında ise ayakkabılı gösteriler devam ediyor. Bazı Iraklılar "İşgale karşı ilk kurşunu aslında bu gazeteci attı" diyor. İnternet sitelerinde, El Zeydi'nin serbest bırakılması için kampanyalar düzenleniyor. Iraklı makamlar ise Gazeteci El Zeydi'ye verilecek cezayı tartışıyor. Irak Yüksek Yargı Konseyi sözcüsü, El Zeydi'nin Irak ceza kanununun, ''Irak veya yabancı bir ülkenin devlet başkanını öldürmeye teşebbüs'' maddesinden yargılanıp, 15 yıla kadar hapsi istenebileceğini söylüyor. İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise Zeydi'nin yabancı bir lidere ve Irak başbakanına ''hakaretle'' suçlanabileceğini, bu suçun cezasınınsa en fazla 2 yıl hapis olduğunu belirtmişti. CNN televizyonuna konuşan ABD başkanı da "Iraklı yetkililerin ne yapacaklarını bilmem, ama aşırıya kaçmamalılar..." dedi. Bush, "Bu, başkanlık hayatımda karşılaştığım en acayip olaylardan biriydi" diye konuştu. Karikatüristlerin de son malzemesi de ayakkabı olayı oldu. Herald Tribune gazetesinde çıkan karikatüre göre ABD başkanın korumaları artık atılan ayakkabılardan koruma dersi alacak. Olay Beyaz Sarayda bile espri konusu oldu. Bush'un sözcüsü Deyna Perino dünkü basın toplantısına girerken gazetecilere ayakkabı esprisi yaptı: "SELAM MİLLET. YARINDAN İTİBAREN GİRİŞTE VE ÇIKIŞTA AYAKKABI KAYDI BAŞLIYOR.." SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bush'a ayakkabı fırlatma 'oyun' oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER