Çin'de kuş gribi yayılıyor

Çin'de yıllar sonra ortaya çıkan kuş gribi vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Çin'de kuş gribi yayılıyor

Çin kuş gribiyle mücadele ediyor.  hastalık virüsünün henüz insandan insana bulaştığına dair bir bulguya rastlanmadı. Ancak kuş gribi teşhisinin konulduğu yetmiş yedi kişiden sadece on kişinin kanatlı hayvanlarla temas etmesi uzmanları hastalığın bulaşma şekliyle ilgili endişeye sevk ediyor.


Kuş gribinin yeni türü olan H7N9 virüsü sebebiyle hastalığa yakalananların sayısı 77'ye, ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Halkı hastalık sebebiyle endişe salarken Pekin'den güzel bir haber geldi. Pekin'de virüsün bulaştığı teyit edilmiş olan 7 yaşındaki bir kız çocuğu tedavisini tamamlayarak taburcu oldu. Ancak hükümet virüsün yayılabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. H7N9 virüsünün henüz insandan insana bulaştığına dair bir bulguya rastlanmazken, 77 hastadan sadece 10 kişinin kanatlı hayvanlara temas ettiği açıklandı.

Kuş gribi krizi ülkedeki tavuk piyasasını da vurdu. Son gelişmeler karşısında Çin halkı tavuk eti yemeyi büyük ölçüde bıraktı. Son iki haftada Çin'deki tavuk piyasasında 1,6 milyar dolarlık bir zarar oluştu. Binlerce kuş itlaf edilirken, ülkedeki birçok kanatlı canlı hayvan pazarı da kapatıldı.



<< Önceki Haber Çin'de kuş gribi yayılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER