Dünyada Türkçe bayramı

Türkçe olimpiyatları coşkusu, Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Afrika'ya dünyanın dört bir yanında devam ediyor.

Dünyada Türkçe bayramı

Türkçe şarkı ve şiirler, bu kez masallar diyarı Fas'ta yankılandı. Fas'ın en büyük şehri Kazablanka'da düzenlenen ülke finaline, T.C. Rabat Büyükelçisi Uğur Arıner, Fas Türk Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aktaş, çok sayıda bakan ve davetliler katıldı.


Program, iki ülke milli marşları ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu Faslı öğrencilerin hem Türkçe hem Arapça yaptığı ülke finalinde, unutulmaz anlar yaşandı. Programda bir öğrencinin Bedirhan Gökçe'ye ait 'Sol Yanım Acıyor Anne' şiirini okuması katılımcıları duygulandırdı.  

Öğrencilerin başarılı performansı, jürilerden ve davetlilerden tam not aldı. Program sonunda dereceye giren öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi. Romanya'daki Türkçe Olimpiyatları ülke finali ise adeta bayram havasında geçti. Başkent Bükreş'teki en büyük gösteri salonunda düzenlenen final gecesine  siyaset, ekonomi, sanat ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Romanya'nın çok kültürlü en büyük organizasyonu olan Türk - Romen Kültür Gala'sında 300 öğrenci çeşitli dallarda performanslarını sergiledi. Programda, geleneksel Romen halkoyunları ve Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait folklor ekipleri sahnede ortak bir koreografide buluştu. Gecede en çok ilgiyi Romen öğrencilerin horon gösterisi topladı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Başbakan Yardımcısı Daniel Chitoiu verdi. Gala, Olimpiyat şarkısı "Yeni bir Dünya" ile sona erdi.
<< Önceki Haber Dünyada Türkçe bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER