Fukuşima kazası dünyayı tehdit etmeye devam ediyor

Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka, radyoaktif suyun okyanusa dökülmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi

Fukuşima kazası dünyayı tehdit etmeye devam ediyor

  • Santraldeki radyoaktif suyun okyanusa dökülmesi 'kaçınılmaz'.
  • Santral etrafındaki toprak sızıntıya karşı dondurulacak.
  • 2011'deki kaza hala çok sayıda risk barındırıyor.

Japonya, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki krizi çözmeye çalışırken Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka santraldeki radyoaktif suyun okyanusa dökülebileceğini söyledi.

Tanaka basın toplantısında yaptığı açıklamada, santrali işleten Tokyo Elektrik Şirketi'nin (TEPCO) yüksek miktardaki suyu sonsuza kadar depolayamayacağını söyledi. Tanaka, sudaki radyasyon oranın düşürülmesiyle bu suyun okyanusa salınmasının 'kaçınılmaz' olduğunu vurguladı.

Hükümet, santraldeki krizi çözmek için harekete geçti. Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da yaptığı açıklamada, Fukuşima'daki krizin çözümü için 47 milyar Yen (470 milyon dolar) ayıracaklarını açıkladı. Plan çerçevesinde santralin etrafındaki toprağın, dondurulması hedefleniyor. Bu şekilde yeraltı sularının, santralin radyoaktif suyuna sızmasının önüne geçilecek. Bu projenin 2 yılda tamamlanması ve 32 milyar Yen'e mal olması bekleniyor. 15 milyar Yen'lik kaynağında sudaki radyasyon seviyesinin düşürülmesine harcanacak.

Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Tanaka, Fukuşima'daki durumun her gün değiştiğine işaret ederek, "Çok sayıda risk var. 2011'de yaşanan kaza, hala çözülemedi." itirafında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Fukuşima kazası dünyayı tehdit etmeye devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER