Gazze'de vahşet sürüyor! Ölü sayısı hızla artıyor

Gazze'de vefat edenlerin sayısı 1735'e yükseldi. İsrail katliama devam ederken, hastane ve ambulansları vuruyor. Ayrıca İsrail bir kanlı okul saldırısı daha gerçekleştirdi.

Gazze'de vahşet sürüyor! Ölü sayısı hızla artıyor

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 735'e, yaralıların 9 bin 170'e yükseldiği açıklandı. BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 17 hastane ve 35 ambulansı vurduğu, saldırılarda 19 sağlık görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İSRAİL YİNE OKUL VURDU

İsrail ordusunun, Refah kentinde sığınmacıların bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI SÜREKLİ YÜKSELİYOR

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah ve orta kesimindeki Deyr el-Belah kentlerine yönelik saldırılarda bulunduğunu belirterek, "İsrail'in, bugün Refah ve Deyr Belah kentlerine yönelik düzenlediği iki katliamda, 16 kişi şehit oldu, 50 kişi yaralandı" dedi.

Refah'taki saldırıda El-Gul ailesinden 10, Deyr el-Belah'ta ise El-Hattab ailesinden 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığını aktaran Kudra, son saldırılarla Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının bin 735'e, yaralıların ise 9 bin 170'e yükseldiğini kaydetti. 

İSRAİL HASTANE VE AMBULANSLARI VURUYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu Riyş, Gazze'deki Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail savaş uçaklarının saldırılarında 17 hastane, 35 ambulans ve 102 sağlık görevlisini hedef aldığını, saldırılar sonucunda 19 Filistinli sağlık görevlisinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Riyş, "İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana saldırıları nedeniyle 10 hastane kapandı. İsrail savaş uçaklarının doğrudan hedef alması nedeniyle Gazze'de bulunan 55 bakım merkezinden 44'ü ile onlarca sağlık kurumu kapandı, gerekli tıbbi yardımı veremez hale geldi" dedi.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

AA

<< Önceki Haber Gazze'de vahşet sürüyor! Ölü sayısı hızla artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER