TSK’nın özel at ve köpeklerinin sağlığı bu merkeze emanet

Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilip eğitilen hayvanların sağlığı bu merkezde takip ediliyor..

TSK’nın özel at ve köpeklerinin sağlığı bu merkeze emanet

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi’nde TSK için büyük öneme sahip özellikle at ve köpeklerin özel tedavi ve bakımları yapılıyor. 

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi’nde bulunan Hayvan Üretim Araştırma, Teşhis ve Tedavi Merkezi Başkanlığında özenle seçilip bomba, patlayıcı arama, mayın arama, keşif ve intikallerde kullanılan köpekler ile tören atlarının sağlık hizmetleri takip ediliyor. Merkezde ordunun ihtiyacı olan başta at ve köpekler olmak üzere hayvanların rutin muayeneleri, teşhis, tedavi ve araştırma çalışmaları yürütülüyor. 

Ayrıca Hayvan Üretim Araştırma, Teşhis ve Tedavi Merkezi’nde atlar ve köpeklerin rutin muayeneleri, teşhis, tedavileri, kısırlaştırmaları, gebelik takipleri, görüntüleme ameliyatları yapılıyor. Görüntüleme bölümünde yine dijital röntgen çekilebiliyor, endoskopik muayene, gebelik muayeneleri için ultrason, kan alımı ve analiz testleri, sperma kontrolleri yapılabiliyor. Ayrıca hayvanların gebeliklerinin muayeneleri de yine bu merkezde yapılabiliyor. Ayrıca yeni doğan ünitesinde ise erken doğan yavrular için özel küvezde belli bir süre bakım yapıldıktan sonra diğer bölümlere alınıyor. 

CİHAN

<< Önceki Haber TSK’nın özel at ve köpeklerinin sağlığı bu merkeze... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER