Gazze'de yürek dağlayan korkunç tablo

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 75'e yükseldi, en az 550 Filistinli de yaralandı. BMGK bugün acil olarak toplanacak.

Gazze'de yürek dağlayan korkunç tablo

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 75'e yükseldiğini, en az 550 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. 

27 yaşındaki Salim Kandil ve 30 yaşındaki Amir Fayyumi, İsrail'in Gazze merkezinde sivil bir araca yönelik saldırısında öldü. 
Kudra, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği son saldırılarda da 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kudra, ölenlerden üçünün kadın, dördünün ise çocuk olduğunu belirtti. 

'SALDIRILAR YOĞUNLAŞACAK'

İsrail'in sağcı Başbakanı Binyamin Netanyahu ise saldırıları yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan İsrail lideri, "İsrail Savunma Güçleri her seçeneğe hazırlıklı. Hamas İsrail halkına ateş etmenin bedelini ağır ödeyecek" diyerek Gazze'ye bombardımanların süreceğinin işaretini verdi. 

ALMANYA VE FRANSA HAMAS'I KINADI 

Gazze'den fırlatılan roketler İsrail'de her hangi bir can kaybına yol açmasa da Almanya ve Fransa Hamas'ı kınadı.

Gazze'den fırlatılan 7 roketten ikisi İsrail'i koruyan ABD yapımı Demir Kubbe hava savunma sistemini aşarak Gazze'ye 80 km uzaklıktaki Dimona nükleer reaktörünün yakınlarına düştü.

İsrail Ordu Radyosu, hava ve deniz kuvvetlerinin Gazze şeridinde 710'dan fazla hedefi vurduğunu duyurdu.

BİR GAZETECİ ÖLDÜ

İsrail, gazetecileri taşıyan bir aracı da vurdu. Saldırıda bir gazeteci hayatını kaybetti. 

Gazzeli kaynaklara göre İsrail bombardımanlarında 500'ün üzerinde hedef vuruldu, 60 ev yerle bir oldu. 

Gazzeli bir sağlık yetkilisi "Gazze, şu an yaşadığı sağlık sıkıntısını daha önce hiç yaşamadı. İlaçlar bitmek üzere. Bu büyük bir felaket ve şimdiye kadar yaşadığımız en büyük sağlık felaketi" diye konuştu.  

MISIR SINIR KAPISINI AÇTI

Mısır yaralıların tahliyesi ve tedavisi için Refah sınır kapısını açtı. 

İsrail’in saldırıları sonucunda yaralananların Mısır hastanelerinde tedavi altına alınacağı, Mısır Sağlık Bakanı Muhammed Sultan'ın beraberindeki heyetle Refah Sınır Kapısı'na giderek Gazze Şeridi'nden gelecek ilk yaralı kafilesini karşılayacak.

Filistinli yaralıların ambulanslarla Sina'daki el-Ariş ve Refah hastanelerinde tedavi altına alınacağı, özel tedavi gerektiren hastaların ise başkent Kahire’ye nakledileceği bildirildi.


<< Önceki Haber Gazze'de yürek dağlayan korkunç tablo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER