Gizlisi saklısı kalmadı, üstelik...

Google, Kuzey Kore'nin ayrıntılı haritasını Google Maps uygulaması ile sundu, bazı bilinmeyen gerçekler de bu sayede deşifre oldu.

Gizlisi saklısı kalmadı, üstelik...

Geçen haftalarda Kuzey Kore'ye giden Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'ın CEO'su Eric Schmidt'in bu ziyareti meyvesini verdi.

Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google, Map Maker adlı uygulaması ile Kuzey Kore'nin ayrıntılı haritasını yayınladı. 

Uygulamadaki haritada çok az da olsa bazı gizli ayrıntıların yanı sıra şehirler arası yollar, küçük yollar, parklar, okulların bilgileri bulunuyor.
 
Haritadaki bir çok bölge, Google'ın daha önceleri aldığı Kuzey Kore'nin uydu görüntülerinden oluşuyor. Google'ın yeni Kuzey Kore haritasında farklı olarak başkent Pyongyang'ın çok detaylı bilgileri bulunuyor.

Haritada Pyongyang'da bulunan bir çok eğlence merkezi, pazar, okul, parkla beraber küçük sokaklar dahi bulunuyor.

Google Harita'da çalışanlar geliştirdikleri yeni harita uygulamasının internet ortamında çok tutacağını aktardı. 
Google Kuzey Kore görüntüleri

Google'da programcı olarak çalışan Jayanth Mysore, kendi kişisel sayfasında konuya ilişkin bilgi verdi. Kuzey Kore'nin kapalı olmasından dolayı bir çok kişinin bu ülkeyi merak ettiğine dikkat çeken Mysore, bu uygulamanın daha çok akrabası Kuzey Kore'de kalan Güney Koreliler tarafından kullanılacağına vurgu yaptı.



GİZLİ KAMPLAR ORTAYA ÇIKTI

İnsan Hakları Savunucuları ise, Kuzey Kore’de yaşanan olaylar için Uluslararası Toplumu göreve çağırıyor.

Konu hakkında detaylı araştırma yapan grup, Google Earth yardımı ile ülkede bulunan gizli kampları ortaya çıkardı.

Kuzey Kore hükümeti tarafından reddedilen hapishane ve gizli kamplarda yaşananlar, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı. İnsan Haklarını yok sayan bu kampların 50 yıldan fazladır bulunduğu iddia ediliyor.

Kuzey Kore rejimine karşı hareket ettiği varsayılan kişilerin bir ömür boyu zor şartlar altında burada tutuldukları biliniyor. Bu kamplarda aileleri ile birlikte üç nesil boyunca gün yüzü görmemiş kişilerin bulunduğu söyleniyor.
Bu kimseler zor şartlar altında ve madenlerde çalıştırılıyor. 

İşte İnsan Hakları aktivistlerinin Google maps yardımıyla ortaya çıkardığı o kamplardan birinin uydu görüntüsü...

Google Kuzey Kore
<< Önceki Haber Gizlisi saklısı kalmadı, üstelik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER