İki liderin yan yana gelmemesi için formül bulundu

Suriye krizi konusunda tamamen zıt görüşleri paylaşan Rusya ve ABD liderleri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama’nın G20 zirvesinde birbirine yakın oturmaması için özel düzenlemeye gidildiği ortaya çıktı.

İki liderin yan yana gelmemesi için formül bulundu

  • Oturma planında özel düzenlemeye gidildi.
  • Obama ile ev sahibi Putin arasında beş koltuk mesafesi olacak.
  • Obama ile Putin’in masada uzak kalmaları için Latin alfabesi tercih edildi.


Protokole göre G20 zirvelerinde hangi ülke liderinin nerede oturacağı, ev sahibi ülkenin dili ve alfabesine göre düzenleniyor. Ancak St. Petersburg’daki zirvede Rusya’nın kullandığı Kiril alfabeyle yola çıkıldığında Putin ile Obama neredeyse yan yana düştüğü ve aralarında sadece Suudi Arabistan Kralı'nın yer aldığı görüldü. Bu yüzden, birbirine yakın oturmaya sıcak bakmayan Obama ile Putin’in masada uzak kalmaları için Rus protokolü tarafından Latin alfabesi tercih edildi.

ERDOĞAN DAHİL BEŞ LİDER

Böylece Obama ile ev sahibi Putin arasında beş koltuk mesafesi olacak. Bu beş koltuğa da Güney Afrika, S. Arabistan, Türkiye, Güney Kore ve İngiltere liderleri oturacak.

G 20 KULÜBÜNE KİMLER GİRİYOR?

Arjantin, Avustralya, Brezilya, İngiltere, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Kanada, Çin, Meksika, Türkiye, Rusya, S. Arabistan, ABD, Fransa, Güney Afrika, G. Kore, Japonya ve Avrupa Birliği.

St. Petersburg’daki zirvede Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Zirve TSİ 15.00'te başlayacak.

2014’teki G20 zirvesine Avustralya ev sahipliği yapacak. 2015 yılında ise ev sahibi Türkiye.

İKİLİ GÖRÜŞME İPTAL
ABD-Rus ilişkilerinin yakın geçmişin en gergin döneminden geçtiğine işaret edilirken, iki ülke liderini bir araya getirecek ikili görüşmenin 50 yıldan fazla bir süredir ilk kez iptal edildiğine de dikkat çekiliyor.

Zirveyi yaklaşık 3 bin gazeteci takip ediyor. Sabahın ilk saatleri ile birlikte gazeteciler, G-20 zirvesinin yapılacağı St. Petersburg'daki Konstantin Sarayı'na teknelerle taşındı.
<< Önceki Haber İki liderin yan yana gelmemesi için formül bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER