İngiliz öğrencilerden BBC'ye suçlama

Öğrenciler, İngiliz yayın kurumu BBC'yi Kuzey Kore belgeselini çekmek için kendilerini kullanmakla suçladı.

İngiliz öğrencilerden BBC'ye suçlama

İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden  London School of Economics'in (LSE) bazı öğrencileri, İngiliz yayın kurumu BBC'yi  Kuzey Kore belgeselini çekmek için kendilerini kullanmakla suçladı.
         
BBC'nin güncel haber programı "Panorama"nın üç muhabiri, Kuzey Kore'yi  ziyaret eden 10 öğrenciyle "öğrenci olduklarını" söyleyerek, bu ülkede 8 gün  geçirdi.
         
LSE Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Alex Peters-Day, pazartesi günü  Panorama'nın yayımlayacağı programı kaldırması gerektiğini, çünkü öğrencilere  yalan söylendiğini ifade etti. Peters-Day, BBC'nin öğrencileri "canlı kalkan"  olarak kullandığını ve tüm LSE öğrencilerinin gelecekte yapacakları  araştırmaların artık risk altında olduğunu savunarak, bazı öğrencilerin gezide  gazeteciler olacağı konusunda bilgilendirilmediğini söyledi.
         
BBC ise üç muhabirinin kendilerini öğrenci olarak tanıtarak Kuzey Kore'ye  seyahat edeceği konusunda önceden LSE öğrencilerini bilgilendirdiğini ileri  sürdü.
         
BBC haber programları sorumlusu Ceri Thomas, "kandırılan tarafın sadece  Kuzey Kore hükümeti olduğunu" belirterek, "Gezide 10 öğrenci vardı. Onlara bu  gezide gazetecilerin olacağını ve bu ortaya çıkarsa gazetecilerin gözaltına  alınabileceğini hatta tutuklanabileceğini söyledik" dedi.
        
 "Panorama: Kuzey Kore" belgeseli yarın BBC 1 kanalında, gelecek hafta  sonu da BBC World kanalında yayınlanacak.
<< Önceki Haber İngiliz öğrencilerden BBC'ye suçlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER