Irak'ta IŞİD örgütü Türkmenleri kuşattı

El Kaide destekli Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Iraklı Türkmenler’in yaşadığı Süleyman Beg kasabasını ağır silahlarla kuşattı.

Irak'ta IŞİD örgütü Türkmenleri kuşattı

Önceki gece geç saatlerde Irak'ın Tuzhurmatu ilçesine bağlı Süleyman Beg kasabasının çeşitli noktalarına havan topları atan IŞİD güçleri, kargaşadan yararlanarak kasabanın çevresine sızmayı başardı. Sabah saatlerinde ise karakol ve bazı kamu kuruluşlarını ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.

HALKIN ARASINA SIZDILAR

Silahlı IŞİD militanlarını püskürtmek için Irak ordusundan bölgeye takviye güç gönderildi. Ancak sivillerin zarar görmesinden çekinen ordu birlikleri, ağır silahlar kullanamıyor. Henüz hava operasyonu da başlatılmadığı için çatışmalar uzadı. IŞİD militanlarının Kerkük-Bağdat yolunun kontrolünü de ele geçirdiği iddia edildi.

IŞİD militanları, kasabada halkın arasına karıştığı için ordu müdahale edemiyor. Süleyman Beg dışında bekleyen güvenlik güçleri, sivillerin zarar görmeyeceği bir operasyon için hazırlık yapıyor. Ancak zaman zaman taraflar arasında karşılıklı ateş sürüyor. Çatışmalar nedeniyle kasabada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu arada çatışmalarda hafif yaralananlar, Tuzhurmatu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralılar ise Kerkük Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

300 BiN IRAKLI EViNi TERK ETTi

Irak’ın Anbar vilayetindeki Felluce ile Ramadi şehirlerinin birçok mahallesi aralık ayı sonunda El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı IŞİD denetimine geçmişti. Bunun üzerine Irak ordusu bu iki şehre operasyon düzenledi.

SON 7 YILIN EN BÜYÜK GÖÇÜ

Altı haftadır devam eden çatışmalardan dolayı 300 bine yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. BM’ye göre, bölgede yaşanan bu göç dalgası, ülkede son 7 yılda yaşanan en önemli nüfus hareketi. Ülkede son yıllarda giderek artan şiddet olayları nedeniyle evlerini terk edenlerin sayısı ise 1,5 milyonu buldu.
<< Önceki Haber Irak'ta IŞİD örgütü Türkmenleri kuşattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER