İstihbarat saldırganları 10 yıldır takip ediyormuş

Charlie Hebdo’ya yönelik saldırıyı düzenleyenler, 10 yıldır takip ediliyormuş.

İstihbarat saldırganları 10 yıldır takip ediyormuş

Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırıyı düzenleyenlerin Cherif Kourachi (32) ve kardeşi Said Kourachi (34) olduğu belirtildi. İki kardeş hakkında daha önce polis tarafından soruşturma açılmış ancak delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılmıştı. Özellikle Cherif Kourachi’nin 12 yıldır Fransız güvenlik güçlerinin takibinde olduğu belirtiliyor. 

2003 yılından bu yana Fransız istihbaratının gözetiminde bulunan Şerif Kouachi’nin 2004-2006 yılları arasında Irak’taki radikal örgütlere yardım ettiği ortaya çıktı. Kendisi hiç Fransa dışına çıkmayan Kouachi, Ocak 2005’te Irak’a gitmek isterken güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Kouachi 2008 yılında gençleri Irak’a gönderdiği gerekçesiyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Fransız polisinin verdiği bilgiye göre, hapishanede radikal örgütlerle ilişkisi devam ettiği tahmin edilen Kouachi hapis cezası bittikten sonra Irak ve Suriye’ye genç Fransızları göndermeye devam etti. Mayıs 2010’da tekrar tutuklanan Şerif Kourachi, 5 ay sonra mahkeme tarafından delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. 

Fransız polisi, hapiste tanıştığı terör hükümlüsü Djamel Beghal'le futbol oynamak için düzenli buluştuğunu gösteren fotoğrafları delil olarak sunmuştu. Kararı veren mahkemedeki bir hakim Le Monde’a yaptığı açıklamada, "O dönemde Kourachi’nin ne kadar büyük tehlike arz ettiğini bilmemiz mümkün değildi. Sadece futbol oynuyor diye tutuklayacak değildik." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber İstihbarat saldırganları 10 yıldır takip ediyormuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER