Korkulan oldu! İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu

İsrail hafta başından beri sürdürdüğü Gazze saldırıları kapsamında bu kez de kara operasyonu düzenledi.

Korkulan oldu! İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail donanmasına bağlı komandolar bu sabaha karşı Gazze Şeridi'nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi. Haberde, kısa süreli operasyonun, bölgedeki bir roket fırlatma mevkisini hedef aldığı belirtildi.

AFP, operasyon sırasında Hamas'la İsrailli askerler arasında çatışma çıktığını bildirdi. İsrail ordu sözcüsü, çatışmada dört komandonun hafif şekilde yaralandığını söyledi. İsrail Ordusu: Evlerinizi boşaltın

Operasyon sonrası İsrail hava kuvvetlerinin uçaktan attığı broşürlerde Gazzelilere öğlen 12.00'den sonra bölgeye düzenlenecek operasyon öncesi evlerini boşaltma çağrısı yapıldı. Operasyonun hava saldırısı mı yoksa kara harekâtı mı olacağı bilinmiyor.


165 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 33'ü çocuk, 16'sı kadın 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin de yaralandığı açıklandı.  Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak yürüten eski Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre ilk belirlemelere göre, 33 çocuk ve 16 kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 165'e yükseldiğini, bin 85 kişinin ise yaralandığını söyledi. Kudra, yaralılar arasında durumu kritik olanların da bulunduğunu kaydetti.
            
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
<< Önceki Haber Korkulan oldu! İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER