Mahkemedeki hareketleri resmen tiksindirdi!

Almanya'yı sarsan Neonazi örgütünün baş sanığı, bu hareketleriyle pes dedirtti

Mahkemedeki hareketleri resmen tiksindirdi!

8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı terör örgütünün davaMünih’te başladı. Baş zanlı Zschaepe’in duruşmada gülmesi kurban yakınlarını sinirlendirdi.

 Almanya’yı sarsan Neonazi örgütü, dün hakim karşısına çıktı. 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) hücresinin Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen davasının ilk duruşması yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

 5 SANIK YARGILANIYOR

Baş sanık Beate Zschaepe, duruşmadan yaklaşık 1 saat 20 dakika önce mahkemeye polis eşliğinde zırhlı araçla getirildi ve duruşma salonuna binanın garajından alındı. Zschaepe, cinayetlerde suç ortağı olmak, terör örgütü üyeliği ve kundaklama ile suçlanıyor. Diğer dört sanık Holger G, Casrten S, Andre E ve Ralf Wohlleben, NSU terör hücresine yardım etmekten yargı önüne çıkıyor. Cinayetleri işleyen Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ise 4 Kasım 2011 tarihinde bir karavanda intihar etmişti.

 KÜPE TAKTI, TOPUKLU GİYDİ

Beate’nin mahkemedeki tavırları herkesi çileden çıkardı. Salona kelepçesiz bir şekilde getirilen ve yüzü maskeli özel tim mensupları tarafından korunan Alman kadının küpe takıp topuklu ayakkabı giydiği, sakız çiğnediği görüldü.

 'TİKSİNDİRİCİ'

Salona girer girmez tüm kurban yakınlarının öfkeli bakışları üzerine doğru yönlenince ailelerin oturduğu bölüme sırtını döndü ve rahat tavırlar sergilemeye devam etti. Bild gazetesi Nazi kadının bu tavrını ‘tiksindirici’ olarak nitelendirdi.
 
'IRKÇILIĞA DUR DİYECEK BİR KARAR BEKLİYORUZ'

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, davayla ilgili izlenimlerini aktardı: “Dava, bu tür tarihi davalarda olması gereken gibi yürüyor. Tabii ki her şeyden önemlisi bu davanın sonunda adil ve vicdanları tatmin edecek bir kararın çıkması. Biz ırkçılığa dur diyecek bir karar bekliyoruz. Takipçisiyiz.”


<< Önceki Haber Mahkemedeki hareketleri resmen tiksindirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER