Neçirvan Barzani: PYD, Esed yönetiminden destek alıyor

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, PYD'nin Beşşar Esed yönetiminden destek aldığını öne sürdü ve Suriye'deki gelişmelerde razı olmadıklarını söyledi.

Neçirvan Barzani: PYD, Esed yönetiminden destek alıyor

Neçirvan Barzani, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Kürdistan Emekçiler Partisi ve Kürdistan Sosyalist Partisi'ni ziyaret etti. Görüşmeler sonrası açıklamalarda bulunan Neçirvan Barzani, Suriye'de PYD'nin geçici yönetim ilan etmesiyle ilgili bir soruya cevap verdi. Barzani, hükümeti ve Kürdistan Demokrat Partisi olarak yapılanlardan razı olmadıklarını vurguladı. 

Barzani, PYD'nin Suriye'de başka bir Kürt partinin faaliyet göstermesine izin vermediğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Biz Kürt Hükümeti ve KDP Partisi olarak, PYD'nin Suriye'de yaptıklarından razı değiliz. Onlar o sahayı kendilerine tahsis edip, başka bir grubun ve partinin orada siyasi faaliyet göstermesine izin vermiyorlar. Bunu da Beşşar Esed'in desteğiyle yapıyorlar. Dün de gördünüz, Suriye savunma bakanı Kamışlı'yı ziyaret etti. Bundan da açıkça bellidir ki PYD'nin orada yaptıkları Kürt milletini susturmaktır." ifadesini kullandı.

Barzani, "Bir yere el koyup hiçbir siyasi partiye ve kuruluşun faaliyetini göstermesine izin vermemek gibi bir durum söz konusu olamaz. PYD bütün grupların çalışmalarına imkan sağlamalıdır." diye devam etti.

Barzani, son olarak Suriye'deki diğer Kürt gruplara destek olacaklarının da altını çizerek PYD'ye mesaj verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Neçirvan Barzani: PYD, Esed yönetiminden destek alıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER