Papa'nın istifasına en çok onlar şaşırdı!

Papa 16. Benedikt'in istifa kararını duyduklarında inanmak istemediler...

Papa'nın istifasına en çok onlar şaşırdı!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt'in görevi bırakacağı açıklamasının Vatikan için sürpriz olduğu bildirildi. Vatikan adına açıklama yapan Peder Federico Lombardi  bu karardan Papa'nın en yakınındaki yardımcılarının bile haberdar olmadığını ve duyduklarında buna inanmakta güçlük çektiklerini söyledi.

İstifanın Kilise kurallarına tamamen uygun olduğunu belirten sözcü, Kilise içerisinde hizipleşme ihtimalini de dışladı. Sözcü, bundan sonraki süreçle ilgili de bilgi verdi. Buna göre Papa 16. Benedikt, 28 Şubat günü akşamına kadar tam yetkili olarak görevde kalacak. Mart ayı içinde ise yeni papa seçilecek. Seçime katılacak kardinaller arasında 16. Benedikt yer almayacak. Papa, Vatikan'daki bir ikametgaha yerleşecek.

KARDEŞİ İÇİN SÜRPRİZ OLMADI

Papa 16. Benedikt, ilerleyen yaşının görevini layıkıyla yapmasına engel teşkil ettiğini söyleyerek istifa etmişti. Papa'nın kardeşi Georg Ratzinger, Alman haber ajansına yaptığı açıklamada, doktorların Papa'ya kıtalar arası uçuş yapmaması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi. Kardeşi, Papa'nın istifayı aylardır düşündüğünü söyledi.

Kardeşinin 85 yaşında olduğunu hatırlatan Georg Ratzinger, Papa'nın artık yürümekte dahi güçlük çektiğini belirtti ve istifanın doğal bir süreç olduğunu kaydetti. Georg Ratzinger, "Bu yaşta artık daha fazla istirahat etmek isteyecektir." dedi.
<< Önceki Haber Papa'nın istifasına en çok onlar şaşırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER