Senegal'den selam var

11. Türkçe Olimpiyatlarına Senegal'den katılacak öğrenciler belli oldu

Senegal'den selam var

Haziran ayında İstanbul'da yapılacak 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda temsil edilecek ülkelerden biri de Senegal. Yavuz Selim Koleji öğrencileri Ayseliva ve Mati tarafından şarkı ve şiir dallarında temsil edilecek Senegal'de şimdiden tatlı bir heyecan yaşanıyor.


Senegal'de bulunan Yavuz Selim Koleji'nde öğrenim gören Ayseliva ve Mati isimli bu iki arkadaş okulun gözbebeği haline gelmiş durumda. Bunun sebebi ise, ikisinin de Senegal finallerinde birinciliği kazanarak, ülkelerini Türkçe Olimpiyatları'nda temsil etme hakkı kazanması.

İki arkadaş dersler sırasında hem öğretmenleriyle sohbet ediyor, hem de Türkçe'lerini geliştiriyor. Sınıf arkadaşları da Türkçe Olimpiyatları için en az onlar kadar heyecan duyuyor. İki arkadaş Türkçe öğrenirken zorlanmadıklarını söylüyor. 

"Günün Birinde" şarkısını söyleyen Ayseliva güzel sesiyle dikkat çekiyor. Mati ise Necip Fazıl Kısakürek'ten İstanbul şiirini okuyor. İki arkadaş ülkeleri Senegal'i İstanbul'daki finalde en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.
<< Önceki Haber Senegal'den selam var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER