Suriyeli kahraman çocuk milyonları aldattı

Suriye'de kardeşini kurtarmak için keskin nişancıyı atlatarak koşan ve hatta kurşunlardan kurtulmak için bir süre ölü taklidi yapan çocuk videosu sahte çıktı.

Suriyeli kahraman çocuk milyonları aldattı

Geçtiğimiz günlerde youtube'a konan ve bir anda dünyanın gündemine oturan 'kahraman çocuk' videosunun prodüksiyon olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde bir keskin nişancının hedef aldığı küçük kız çocuğu bir otomobilin arkasına saklanıyor, ağabeyi de onu kurtarmak için kurşun yağmuru altında koşuyor. 

Videonun bir yerinde vurulma numarası yaparak nişancıyı aldatan çocuk bir anda koşarak kardeşini alarak yine ateş hattından uzaklaşıyor.

İşte bütün dünyada infial uyandıran ve 'kim bu kahraman çocuk' sorusunu sordurtan o video kurgu çıktı.

Film Malta'da çekilmiş

Geçtiğimiz yaz Malta adasında bir grup Norveçli tarafından çekilen video profesyonel kamera efektleri ve oyuncuların yardımıyla hazırlanmış. 


İşte çekim ekibi ve aile fotoğrafı

34 yaşındaki yönetmen Lars Klevberg tarafından çekilen film ile çatışma bölgelerindeki çocukların durumuna dikkat çekilmek istendiği belirtiliyor.

İşte kamera arkası görüntüler


Yönetmen Klevberg, video ile medyanın viral içeriğe ne kadar karşılık vereceğini de ölçmeyi amaçladığını ifade ediyor. Youtube'da milyonlarca kez seyredilen sahte video ile yönetmen bu amacına ulaşmış görünüyor. Bu da milyonları aldatan video

<< Önceki Haber Suriyeli kahraman çocuk milyonları aldattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER