Yunanistan'dan flaş operasyon!

Yunan polisi, savcılık emriyle bu sabah Atina’da 40 km mesafedeki Lavrion Mülteci kampına baskın yaptı

Yunanistan'dan flaş operasyon!

Yunanistan anti-terör biriminin, Atina yakınlarındaki BM Lavrion Mülteci Merkezi'ne bu sabah saatlerinde bir operasyon düzenlediği bildirildi. Operasyonun Sakız Adası açıklarında bir botta DHKP-C'lilerin ve ağır silahların ele geçirilmesinin devamı niteliğinde olduğu belirtilirken, Lavrion'da 170 kişinin belgelerinin kontrol edildiği, bunlardan 29 kişinin detaylı arama için şubeye götürüldüğü öğrenildi. 

Yunanistan'da zaman zaman terör örgütlerinin eğitim kampına dönüştürüldüğü iddialarıyla gündeme gelen Lavrion Mülteci Kampı, Yunan polisi tarafından basıldı. Polisin operasyonuna Sakız Adası açıklarında ele geçirilen ağır silah ve patlayıcıların benzerlerinin Lavrion kampında da bulunabileceği ihtimalinin neden olduğu öğrenildi. Savcı nezaretinde yapılan iç ve dış alanlardaki aramalarda Sakız Adası'ndaki terör olayıyla ilişkili herhangi bir bulguya rastlanmadı. 

Yunan Emniyeti'nden yapılan açıklamada kamptaki 170 yabancının yasal oturuma sahip olup olmadıklarının kontrol edildiği, bunlardan 9 Türk, 9 Suriye, 1 Irak, 1 İran ve 9 da Afgan olmak üzere toplam 29 kişinin Lavrion Mülteci Şubesi'ne oturum belgelerinin daha detaylı incelemesi için götürüldükleri açıklandı.   

CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan'dan flaş operasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER