Göreve başlar başlamaz ilk işi bakın ne oldu

Sedat Laçiner'den daha az oy almasına rağmen Erdoğan tarafından rektörlüğe atanan Yücel Acer'in ilk icraatı Laçiner'in odasındaki bilgisayara el koymak oldu.

Göreve başlar başlamaz ilk işi bakın ne oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yapılan (ÇOMÜ) rektörlük seçiminde, Prof. Dr. Sedat Laçiner 237, Prof Dr. Yücel Acer 180 oy almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, daha az oy alan adayı rektörlüğe atamasını eleştirmesine rağmen, kendisi de, en çok oy alan Laçiner'i değil, seçimde ikinci olan Acer'i rektörlüğe atadı. Yeni Rektör Yücel Acer'in ise ilk icraatı, seçimdeki rakibi olan eski rektör Prof Dr. Sedat Laçiner'in bilgisayarına el koymak oldu. Haberi Twitter'dan duyuran Prof. Laçiner, 3 yıldır kullandığı bilgisayarının yeni rektörün talimatıyla odasından söküldüğünü söyledi, "Bir Türkiye klasiği" yorumunu yaptı. Laçiner, "4 yılda bu Üniversite'de binlerce bilgisayar kazandırmış bir öğretim üyesinin tek PC'si elinden alınıyor. Afferinnn" diyerek yapılanlara tepki gösterdi.

LAÇİNER: BU YAPILAN HAKARETTİR

Konu hakkında bilgi veren Sedat Laçiner, rektörlük döneminde üniversiteye binlerce bilgisayar kazandırdığını belirterek, kendi bilgisayarının zorla sökülmesini, öğretim görevlisine yapılmış bir hakaret olarak gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Laçiner, "Bir öğretim üyesi için bilgisayar çok kıymetli. Köylü için traktör neyse hoca için de bilgisayarı her şeyi. Üç yıldır arkadaşım olmuştu. Birçok yazıyı orada yazdım. Onun maddi bir kıymeti yok, tüm bilgiler içinde, manevi değeri var. Bir arkadaşımı kaybetmiş gibi oldum. İkincisi de dört yıllık rektörlük yaptım, bu üniversiteye binlerce bilgisayar aldım. Eski bilgisayarları da yeniledim, hattâ her öğretim üyesinin dizüstü bilgisayar ile birlikte iki bilgisayarı var. Benim gücüme gidiyor. Kurumdan da bilgisayar istemiyorum. Bu bir hakarettir." şeklinde açıklama yaptı.
<< Önceki Haber Göreve başlar başlamaz ilk işi bakın ne oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER