Edremit Belediyesi 'Umut Işığı' projesiyle şefkat elini uzatıyor


BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Edremit Belediyesi, yeni başlayan "Umut Işığı" projesi kapsamında vatandaşların derdine derman oluyor. Proje kapsamında yaşlı ve hastaların evine gidilerek ayakta tedavileri yapılırken ihtiyaç sahiplerinin evlerinin bakım onarımı yapılıp eşyaları yenileniyor.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin bakım onarımından eşyalarının yenilenmesine, hasta ve yaşlıların tedavilerine kadar pek çok hizmet vatandaşın ayağına götürülüyor. Kültür ve Sosyal İşler, Zabıta, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Belediye Tabipliği ekipleri koordinasyon içerisinde, hayırseverlerin katkıları ve belediye imkânları ile ihtiyaç sahibi ailelerin eksikliklerini gizlilik içerisinde gideriyor. Hasta, yaşlı ve yalnız yaşayanlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine gidilerek ayakta tedavileri yapılıp ilaçları veriliyor.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, temel belediyecilik görevlerinin yanısıra sosyal belediyecilik anlayışları gereği, "Umut Işığı" adını verdikleri sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Saka, "Umut Işığı projesiyle ekiplerimiz tarafından tespiti yapılan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerinin bakım onarımını yapıp yeni eşyalar yerleştiriyoruz. Yalnız yaşayanlar, hasta ve yaşlılarımızın evlerine giderek, ellerini öpüp hal ve hatırlarını soruyoruz. Tedavilerini yapıyor, bakım onarım, temizlik gibi ihtiyaçlarını gideriyoruz." dedi. Saka, bütün bu iş ve işlemlerin, vatandaşları rencide etmemek için gizlilik içerisinde yerine getirildiğini de ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit Belediyesi 'Umut Işığı' projesiyle şefkat elini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER