Edremit'te İnsan Hakları Haftası kutlandı

Edremit'te İnsan Hakları Haftası kutlandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 10-16 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir tören düzenlendi. Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkan Vekili Müberra Uyar Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Fethi Bilge, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende insan haklarının önemi anlatıldı, öğrenciler tarafından şiirler ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi okundu.

Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabulünün yıldönümü dolayısıyla 10-16 Aralık arasında kutlanan hafta için düzenlenen törende Okul Müdürü Ayhan Çelik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İnsan haklarıyla ilgili kısa bir filmin de gösterildiği törende öğrenciler konuşmalar, şiirler ve kısa gösteriler, insan, barış ve sevgi temalı şarkılarla insan haklarının önemini anlattı. Ardından her biri farklı milletleri temsil eden kıyafetlerle İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ni okudular.

Bu arada Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, hafta dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "İnsan haklarının anayasası olarak da tanımlanan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 67. yıldönümünde, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerden istifade edebildiği ve her alanda insan haklarının öncelikli olarak kabul gördüğü bir gelecek dileğiyle Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Edremit'te İnsan Hakları Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER