AK Parti'de YÖK Çalıştayı

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nca YÖK tasarısına ilgili, tarafların öneri ve görüşlerini almak üzere çalıştay gerçekleştirildi.

AK Parti'de YÖK Çalıştayı

 AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Sosyal İşler  Başkanlığı'nca, YÖK tasarısına ilişkin çalıştay düzenlendi.
         
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar'ın  ev sahipliğinde, AK Parti Genel Merkezi'nde, gerçekleştirilen YÖK Çalıştayı'na,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra milletvekilleri, bazı üniversitelerin  rektörleri ve rektör yardımcıları  katıldı.
         
Nükhet Hotar, Yükseköğretim Kanun Taslağı ile ilgili yapılan son  çalıştayda öne çıkan farklı görüş ve önerileri değerlendirdiklerini ve bu  analizlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgililere sunulacağını belirtti.
         
Bugüne kadar 2 çalıştay gerçekleştirdiklerini, 3. ve son çalıştayda  yükseköğretim tasarısında yapılacak değişikliklerin detaylı olarak incelendiğini  bildiren Hotar, ''YÖK yapısının nasıl olması gerektiğinden daha önemli olan  işlevselliğidir. Üniversitelerimizin küresel rekabet edebilir nitelikte ve üst  sıralarda olmasına katkı sağlayacak, öğrenci odaklı öğretim elemanlarınınsa özlük  haklarını kapsayan çalışmamızı titizlikle sürdürdük'' ifadesini kullandı.
         
Tarafların ortak hassasiyetlerini tespit ettiklerini vurgulayan Hotar  ''İnşallah yeni yapılanma geleceğin Türkiye'sine daha çok yakışacak''  değerlendirmesinde bulundu.
         
Açıklamada, çalıştayda YÖK yapısı, rektörlük seçimi, merkezi sınav  sistemi ve alternatif giriş sistemleri ile yatay geçiş, ortak dersler ve akademik  personelin özlük hakları gibi konuların değerlendirildiği kaydedildi.
<< Önceki Haber AK Parti'de YÖK Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER