Dershane açıklaması yaptı, akıllar daha da karıştı

Bakan Nabi Avcı'nın yaptığı dershane açıklamasına göre; AK Partili vekiller de alelacele kanun çıkarılmasına karşı..

Bakan Nabi Avcı 'dershane' açıklaması yaptı

  • Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bugün dershanelerin kapatılması çalışmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. 
  • Soru işaretleri açıklığa kavuşmadığı gibi nasıl bir sistem oluşacağı konusunda kafalar daha da karıştı. 
  • Bakan, AK Partili vekillerin de acele bir çalışmaya itiraz ettiklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershanelerin kapatılması çalışmasıyla ilgili ak partili vekillere bilgi verdi. Çıkışta soruları cevapladı. Önceki gün dershane sektörünün küçük bir bölümüyle yapılan basın açıklamasında bazı basın kuruluşlarına akredite uygulandığı iddiasını reddetti.

Bakan Nabi Avcı: "Salı günü biz saat 10'da dershane sektörünün 3'te 1'ini temsil eden kuruluşlarla toplantı yaptık. Fakat basın açıklaması yapacağımızı duyurmadık. "

Bakan önce, "Basın açıklaması yapacağımızı duyurmadık" dedi. Sorular karşısında zorlandı.

Gazeteci: "Bazı kanallar oradaydı sayın bakanım."

Bakan Avcı: "Hepsi oradaydı. Bazılarına haber verilmiş olabilir. "

Bakan daha sonra herkese haber verilmiş gibi konuştu.

Avcı: "Sonradan haberi olan bu toplantıyı izlemek isteyen arkadaşlarımız da yetişebilsinler diye uzun bir süre bekledim."

Ancak o toplantı için aralarında Samanyolu Haber, Zaman, Bugün, kanaltürk ve Cihan haber ajansının bulunduğu bazı kuruluşlara hiçbir şekilde haber verilmedi. Bakan, Samanyolu Haber'in açıklamayı televizyondan görüp yetişmesi üzerinden ise yanlış bilgi aktardı.

Nabi Avcı: "Nitekim o basın açıklaması sırasında da ilk soruyu kim sordu. Samanyolu TV sordu."

Samanyolu Haber muhabiri durumu bir kez de bakana açıkladı.

Muhabir: "Ben de Samanyolu TV muhabiriyim. İlk soruyu o sordu demiştiniz. Ama bizim TV sizin bakanlığa çok yakın ve TV'de görüp yetiştik." 

Milli Eğitim Bakanı Avcı görüşmede AK Partili milletvekillerinin dershane kapatmayla ilgili çalışmaya çekinceli yaklaştıklarını kendisi ifade etti. 

Avcı: "Bugünkü toplantıda da daha önceki toplantıda da zamanlamaya ilişkin bunun mesela belli bir vadeye yayılması seçim sonrasında yapılması gibi milletvekillerinin ilettikleri düşünceler."

Bu açıklamalar dershaneleri kapatmak için alelacele yapılan çalışmayı milletvekillerinin de tasvip etmediği şeklinde anlaşıldı. Bakan konunun pazartesi günü bakanlar kuruluna geleceğini söyledi. Ancak yeni sistemle ilgili yaptığı açıklamalar kafaları iyice karıştırdı. Bakan Etüt Merkezleri'nin kapatılmayacağını ancak sınavlara yönelik kurs veremeyeceklerini söyledi.

Nabi Avcı: "12 yaş sınırını getirmek istiyoruz bakıma muhtaç çalışan annelerin çocuklarını bırakabilecekleri, derslerine yardımcı olacakları devam edecek. Ücretsiz olan etüt eğitim merkezleri devam edecek. 

Gazeteci Soru: "Kapatma değil dediniz. Etüt merkezlerinin bir üst kuruma üniversiteye yönelik hazırlık yapılmaması kapatma anlamına gelmiyor mu?"

Bakan Avcı: "Değil hayır."
<< Önceki Haber Dershane açıklaması yaptı, akıllar daha da karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER