Dershaneler Birliği Ankara'da basın açıklaması yaptı

Ankara'daki dershaneler ortak basın açıklaması yaptı. Ortak açıklamada ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü konuşma yaptı

Dershaneler Birliği Ankara'da basın açıklaması yaptı

ÖZDEBİR  Başkanı Faruk Köprülü dershanelerin kapatılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek soruları cevapladı. Türkiye'deki 3480 dershaneden 3000'ini temsil eden ÖZDEBİR'in (Özel Dershaneler Birliği) Başkanı Köprülü, '3000 dershanenin temsilcisi olarak bizimle konuşulmadı' dedi. Basın toplantısının satır başları şöyle : * Milli eğitimde çalışan 800 bin öğretmenle ilgili hiç bir zaman rencide edici ifadelerde bulunmadık. 

* Milli Eğitim Bakanlığı bizleri süreçle ilgili düşüncelerimizi almak üzere davet etti ancak detayları görüşmüş değiliz.

* Bu süreçte biz kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Bütün bunlara rağmen bu konu yasalaşırsa bu kuruluşlar sonuç olarak ticari kuruluşlardır. Bu süreç sonucunda yurt içinde her türlü hakkımızı arayacağız. Sonuç alamamamız durumunda AİHM'ye konuyu taşıyabiliriz.

* Kendimizi anlatmak konusunda gayretimiz devam edecek.

* Başbakan bütçe meselesi nedeniyle açıktaki öğretmenlerin ataması yapılamıyor demişken dershanelerdeki öğretmenlerin atanması durumu mümkün görünmüyor.

* Halk eğitim merkezlerinde açılacak kuruluşların eğitim vermesine biz karışamayız. Bakanlık böyle bir ihtiyaç duyuyor da dershaneleri neden kapatıyor sorusu akla geliyor. 

* Bizler eğitimciyiz. Gayemiz öğrencileri eğitmek. Meydanlara inmek gibi bir yola başvurmayız. Ancak çeşitli yönlerden hakkımız sonuna kadar arama gayretindeyiz. 















<< Önceki Haber Dershaneler Birliği Ankara'da basın açıklaması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER