Dershanelerin kapatılmasına en çok kimler seviniyor?

Samanyoluhaber.com köşe yazarı Ahmet Doğan dershanelerin kapatılması sonrası terörün bundan faydalanacağını savundu.

Dershanelerin kapatılmasına en çok kimler seviniyor?

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Dershanelerin kapatılması sonrası buna en fazla sevinenin PKK/KCK'nın olacağını belirten samanyoluhaber.com köşe yazarı Ahmet Doğan, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Dershanelerin doğu ile batı arasındaki eğitim uçurumunu kapatmada büyük hizmetleri olduğunu söyleyen Doğan, aksi taktirde tablonun tam tersine döneceğini savundu.

İşte Ahmet Doğan'ın dershaneler ile ilgili  o köşe yazısı:

Dershanelerin kapatılması için ısrarlı ve Milli Eğitim Bakanlığının içinde bile kimsenin anlam veremediği bir çalışma yürütülüyor. 

Dershane konusu, sadece kayıt ücreti açısından değerlendirilebilecek basit bir durum değil.

Aksine dershaneler, çok komplike ve bir takım sosyal sonuçlar doğuran kurumlardır. Özellikle de doğu ve güneydoğuda yaşayan kardeşlerimiz için…

Doğu illerinde dershaneler, batı ile aradaki eğitim seviyesi farkının kapatılması için son derece önemli. 

Siirt’te, Şırnak’ta, Tunceli’deki eğitim seviyesinin İstanbul, Ankara ve İzmir’le aynı olduğunu kimse iddia edemez.

Sadece fiziki açıdan okul binalarının eğitime olumsuz etkisi bile doğulu öğrencileri, batı illerinde okuyan arkadaşlarından çok geride bırakıyor.

İşte bu noktada dershaneler devreye giriyor. Van, Hakkâri, Siirt gibi vilayetlerde yaşayan öğrencilere dershanelerde yapılan takviyeler sayesinde batı şehirleriyle aradaki uçurum kapatılıyor.

Doğulu çocuklar ve gençler, okulda görmediği ya da yetersizlikler sebebiyle iyi anlayamadığı konuları, dershanelerde öğreniyor. Böylece sınavlara rakipleriyle aynı bilgi seviyesinde girebiliyorlar.

Dershanelerin bu başarısı, terör örgütünün alanını oldukça daralttı. Kurslara ve yurtlara bu yüzden saldırıyorlar işte.

Eğer dershaneler kapatılırsa, tablo tam tersine dönecek. 

Doğu ve Güneydoğu’da doğru düzgün öğretmen yüzü bile görmeyen öğrenciler, sınavlarda adını bile duymadığı konulardan imtihan edilecek. Haliyle bir süre sonra başarısız olacak ve eğitim yarışında geride kalacaklar.

Sonuç mu? Kabullenilmiş başarısızlığın getirdiği bıkkınlık ve mecburi cahillik doğacak.

Bu durum ise en çok terör örgütüne yarayacak. Bir taşta iki kuş vuracaklar.

Hem yıllarıdır yaptıkları gibi “Devlet Kürtlere eğitim, iş-aş vermiyor” propagandasına devam edecekler. 

Hem de eğitilmeyip cahil bırakılan çocuklar ve gençler artıkça, dağa çıkaracakları potansiyel insan gücü alanları genişleyecek.

Tabiri caizse ülkenin bir bölgesinin pırlanta gibi evlatları, hiç fark edilmeden terör örgütünün kucağına teslim edilecek.

“Yahu bu kadar da olur mu?” diyenler, dershane ve okuma salonları açılmadan önce doğu ve güneydoğuda terör örgütünün gençleri nasıl kolayca zehirlediğini bir araştırsın.

Dershanelerin kapatılmasıyla, ileride telafisi belki de hiç olmayacak büyük bir hatanın adımları atılıyor. Bu işe en çok KCK/PKK sevindi.

Son aylarda mahalle hatta apartmanlara kadar örgütlendiği iddia edilen PKK, şimdi iştahla ellerini ovuşturuyor. Dershanelerin ne zaman kapatılacağını merak ve sevinçle bekliyorlar.

Bakın siyasetin milliyetçi kanadı bile aynı şeyi söylüyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Dershanelerin kapatılması doğu illeri için olumsuz sonuçlar doğurur.” dedi.

AHMET DOĞAN

<< Önceki Haber Dershanelerin kapatılmasına en çok kimler seviniyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER