Dikkat! TEOG sınavına bir hafta kaldı..

TEOG'un ikinci dönem sınavına az bir süre kala uzmanlardan, öğrencilere sınav için faydalı olabilecek tavsiyeler geldi.

Dikkat! TEOG sınavına bir hafta kaldı..

Temel Eğitim'den Orta Öğretime Geçiş sınavı olan TEOG'un ikinci dönem sınavı 28 Nisan Pazartesi günü başlayacak. İki gün sürecek sınavda öğrenciler 6 dersten çıkacak sorulara cevap verecek.

Uzmanlar, öğrencilere 'sınavı gözünüzde fazla büyütüp kaygılanmayın' çağrı yaptılar.

Bu sınavların okulda yapılan yazılılardan sadece bir tanesi olduğunu söyleyen uzmanlar,  ''Bu sınav her ne kadar liseye geçişle alakalı, öğrenciler açısından önemli bir sınav da olsa bir kere biraz rahat olmak lazım. Sınava gerektiğinden daha fazla zihninde büyütüp kaygı yaşama adına daha uzak durmak lazım.'' tavsiyelerinde bulundular.

'Sınava hazırlanan öğrenciler bu son haftayı nasıl değerlendirmeli?' sorusuna cevap veren uzmanlar, son bir hafta konu çalışmak ve eksik konuları gidermek adına zamanın daraldığını belirterek, kalan süreçte biraz daha deneme ağırlıklı veya ufak tefek konu tekrarı alışmanın daha faydalı olacağını söylediler.

Rehberlik Uzmanı Recep Uysal, sınava son bir gün kala öğrencilerin çalışmayı bırakıp dinlenmelerini tavsiye ederek şöyle konuştu: ''Ben cumaya kadar rutin çalışmanın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki cumartesi de bir deneme ile geçirilebilir ama pazarın dinlenmeye ayrılmasının biraz daha faydalı olacağını düşüyorum.''

İptal edilen 2013 yılı seviye belirleme sınav sonuçları ile ilgili bundan sonraki süreçte öğrencileri ne tür gelişmelerin beklediğini değerlendiren Recep Uysal, ''Kesinlikle panik yapmamak lazım. Bakanlığın verdiği genel rakamlara göre okulunun değişme ihtimali olan öğrenci sayısı yaklaşık 105 ve bu öğrenciler isterlerse okullarını değiştirebilecekler. Ve bu öğrenciler isterlerse okullarını değiştirebileceklerini, eğer bir alt okula gideceklerse oraya gidebileceğini, eğer bir üst okula çıkma hakkı varsa ki üst okula çıkma hakkı olanlar çok daha az, bunlarla alakalı düzenlemenin yapılacağını bakanlık söylemişti. '' ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Dikkat! TEOG sınavına bir hafta kaldı.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER