Hocaların Hocası'ndan uyarı: Mahvetmeyin, kurutmayın

Hocaların Hocası Alkın: Dershanelerin kapatılmasının hiç bir haklı gerekçesi görünmüyor...

Hocaların Hocası'ndan uyarı: Mahvetmeyin, kurutmayın

  • Dershanelerin kapatılmasına bir tepki de 'Hocaların Hocası'ndan geldi. 
  • "İlim irfan yuvalarını mahvetmeyin. Kurutmayın" diyen Alkın, hükümetin basiret bağlanması yaşadığını söyledi.

On yıllardır müftü ve vaiz yetiştiren, Diyanet camiasında 'Hocaların Hocası' olarak bilinen Haseki Dini İhtisas Merkezi Öğretim Üyesi, Tefsir Uzmanı Emekli Müftü Yahya Alkın Hocaefendi, dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi. 

Öğretim Üyesi Yahya Alkın: "37 yıldan beri ders okutuyorum. Ben bunu açık açık söylüyorum. Bunda bir basiretsizlik var. Basiretin bağlanması var. Basiret körlüğü meydana gelmiştir. Hiç bir haklı gerekçe olmadan sıkıntı meydana getirilmiştir. Bu ilim irfan yuvalarını bu münbit arazileri kurutmayın. Mahvetmeyin. Bu bir gelişme. Büyük hizmetler veriliyor. Bunu herkes görüyor. "

On yıllardır müftü ve vaiz yetiştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Dini İhtisas Merkezi Öğretim Üyesi, Tefsir Uzmanı Emekli Müftü Yahya Alkın hükümetin dershaneleri kapatma planına anlam veremiyor.

'Hocaların Hocası' Alkın: "Bu işin mantıki bir tarafı yok ve dua ediyorum. Ya Rabbi diyorum. Biz bunları seviyoruz. Bunlar imanlı insanlar. Bizim inandığımız değerlere inanmış insanlar fakat bu basiretsizlikten, bu yanlış tavırdan, hareketlerden lütf-u kereminle vazgeçir, kurtar diye. "

Yahya Alkın, "Dershaneleri bir dayatmayla neden kapatıyorsunuz?" diye soruyor.

Öğretim Üyesi Alkın: "Bu camia yıllarca elindeki bütün imkanlarıyla memleketin kalkınması birliği beraberliği huzuru için çalışırken böyle hiç bir gerekçe gösterilmeden haklı bir gerekçe gösterilmeden neden bu yola gidildi."

Alkın, eğitim kurumlarını devletleştirmenin çok kötü sonuçlar doğuracağına dikkat çekiyor:

"En büyüç müçtehidler müderrisler alimler devletin kontrolü altında olmadan yapılan eğitim devirlerinde meydana gelmiş. Benim gösterdiğim sistemin dışına çıkanlara ben eğitim imkanım vermem demek kesinlikle İslam bunu tasvip etmez."

<< Önceki Haber Hocaların Hocası'ndan uyarı: Mahvetmeyin, kurutmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER