ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sayfası - ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları burada

ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sayfasında. Sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayın. (ösym.gov.tr)

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sayfası - ÖSYM DGS  yerleştirme sonuçları burada


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2013 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 

Ve öğrencilerin merakla beklediği DGS ek yerleştirme sonuçları 2013 açıklandı...

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, adaylar sınav sonuçlarını kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin  internet adresinden öğrenebilecek.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

Ek yerleştirme sonuç belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 22-24 Ekim'de yapılacak. 

Kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki resmi ilk üç iş günü içerisinde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

DGS TERCİH İŞLEMİ SÜRESİ ŞÖYLEYDİ; 2013 DGS Ek yerleştirme tercihleri 10 - 14 Ekim 2013 tarihleri arasında yapıldı. Uzun bir süredir 2013 DGS ek yerleştirme tercih işlemleri bekleniyordu ve OSYM 'den gelecek resmi duyuru heyecanla beklenmekteydi. 2013 DGS Ek yerleştirme tercih işlemleri 10 Ekim ile 14 Ekim 2013 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr 'den yapıldı. Başvurular tamamen OSYM sitesi üzerinden herkesin kendisine ait olan OSYM şifresini kullanarak yapacaktır. 2013 DGS Ek yerleştirme tercihleri için OSYM duyurusu şu şekildedir:

2013 DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS): EK YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ

2013-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 10-14 Ekim 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 2013-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur."




<< Önceki Haber ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sayfası - ÖSYM DGS yerleştirme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER