ÖSYM'den 2013-LYS başvuruları için önemli karar

ÖSYM sınav koordinatörlükleri, adayların Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvurularını yapabilmeleri için hafta sonu da açık tutulacak

ÖSYM'den 2013-LYS başvuruları için önemli karar

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 22 Nisan'da başlayan Lisans Yerleştirme  Sınavlarına (2013-LYS) başvurular, 29 Nisan'da sona erecek.
         
Adaylar başvurularını internet ya da herhangi bir başvuru merkezi  aracılığıyla yapabilecek. Adayların 29 Nisan'da başvuru merkezlerinde  oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak, bu tarihten önce başvurularını  tamamlamaları yararlarına olacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.
         
ÖSYM sınav koordinatörlükleri, adayların hafta sonu da başvuru  yapabilmelerini sağlamak amacıyla, 27 Nisan Cumartesi ve 28 Nisan Pazar saat  09.00 ile 17.00 arasında açık tutulacak.
         
ÖSYM sınav koordinatörlüklerinin adresleri ve telefon numaraları ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alıyor.
         
Başvuru işleminden önce sınav ücretinin yatırılmış olması gerekiyor.  Sınav ücreti, kılavuzda belirtilen bankalar ile tüm PTT iş yerlerinden veya  ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı veya banka  kartı ile de yatırılabiliyor.
         
Sınav ücretini yatırmış olmak, başvuru merkezinden yeniden şifre edinmek  gibi işlemler, sınava başvuru için yeterli değil. Sınav ücreti yatırıldıktan  sonra başvurunun bir başvuru merkezinden veya bireysel olarak internet  aracılığıyla tamamlanmış olması gerekiyor.
         
Adayların, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa süre  içinde, başvuru bilgilerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden  TC. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.
         
Başvuru merkezi olarak görev yapacak tüm birimler; Ortaöğretim Kurumu  Müdürlükleri ile Sınav Koordinatörlükleri, adayların kısa sürede ve sorunsuz  olarak başvuru yapmalarını sağlayacak tüm önlemleri alacak.

AA
<< Önceki Haber ÖSYM'den 2013-LYS başvuruları için önemli karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER