Okul duvarının yıkılmasına tepki yağıyor

Merter’deki Fatih Koleji’nin bahçe duvarının bayramın üçüncü günü yıkılmasına tepki büyüyor. Kolejin okul aile birliği üyeleri gece yarısı gerçekleşen yıkımı protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde buluştu...

Okul duvarının yıkılmasına tepki yağıyor

Okuluma dokunma” yazılı dövizler taşıyan velilere sanatçı Süleyman Erkişi de destek verdi. Merter Koleji’nde çocuğunun okuduğunu belirten Erkişi, “Okulun duvarları yıkılabilir ama insanımızla aramızdaki gönül köprülerimizi yıkamazlar.” diye konuştu.

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde bahçesinden yol geçirilmek istenen Güngören’deki Özel Merter Fatih İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçe duvarı ve güvenlik kulübesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yıkıldı. Gece yarısı gerçekleşen uygulamaya Okul Aile Birliği üyeleri tepki gösterdi. Saraçhane’deki İBB binası önüne gelen veliler, basın açıklaması yaparak Büyükşehir yetkilileri ile görüştü. Veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Nezihe Ehli, “Okulumuzdan 2005-2014 yılları arasında mezun olan öğrencilerimizden 23’ü liselere giriş sınavlarında Türkiye birincisi olarak derece aldı. Ulusal ve uluslararası  yarışmalarda başta TÜBİTAK olmak üzere sayısız derecelerde ödüle sahip. İstanbul’un birçok ilçesinden öğrencimiz var.” dedi. Kolejin 30 yıldır mevcut haliyle eğitim verdiğine dikkat çeken Ehli, “Neden şimdi, üstelik eğitim ve öğretimin devam ettiği bir zamanda bir yıkım işine girişilmekte? Yol bahanesiyle yapılmak istenen bu çalışmalarda en büyük mağduriyeti çocuklarımız yaşayacak. Birtakım hadiselerin, eğitim yuvalarına kadar indirgenmesi, kabul edilir bir durum değil. Burada en büyük zararı bu milletin evlatları görüyor.” diye konuştu.

Süleyman Erkişi ise, “Ben çocuğumu profesör, işadamı, cumhurbaşkanı olsun diye değil okuldaki öğretmenlerine ve çalışanlarına benzesin diye gönderiyorum. Onlar gibi kaliteli insan olsun diye gönderiyorum. Yıkım yapılacaksa 16/9’u yıksınlar. Bir yığın saçma sapan, kaçak bina var. Onlar yıkılsın.” dedi. Bir başka veli Sevgi Erdoğan ise öğrencilerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu kaydetti. Erdoğan “Yaz tatilini yeni bitirdik, eğer bu yol çok gerekliyse yazın yapsalardı.” ifadelerini kullandı.

Kurum avukatlarından İbrahim Umut Aslan, 20 yıl önceki imar planlarının bugün uygulandığına dikkat çekerek, “İGDAŞ, İSKİ ve emniyet kuvvetlerine bilgi verilmeden okulumuzun duvarında yıkım gerçekleştirildi.” dedi. Avukat Erdal Tekin ise konunun bilirkişiye taşınması gerektiğini ancak bu işlemin yapılmadığını aktardı.

CİHAN
<< Önceki Haber Okul duvarının yıkılmasına tepki yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER