PİSA raporları açıklandı, dershanelerin önemi ortaya çıktı

Türkiye eğitim seviyesi açısından sınıfta kaldı. İşte Türkiye'nin diğer ülkeler arasındaki durumu gösteren raporun ayrıntıları..

PİSA raporları açıklandı, dershanelerin önemi ortaya çıktı

  • Uluslarası öğrenci değerlendirme programı PİSA raporlarına göre eğitim sistemimiz bir çok ülkenin gerisinde.
  • Vietnam Singapur gibi ülkeler ise dershaneler sayesinde ABD ve Avrupa ülkelerini geride bıraktılar.
  • Almanya Yeşiller Partisi Eğitim Sözcüsü Özcan Mutlu: İşin sırrı dershaneler...

TÜSİAD, Türkiye'de ve dünyada öğrencilerin eğitim seviyesini ölçen PİSA raporunu kamuoyuyla paylaştı. Türkiye 65 ülke arasında Matematik'te 44., okuma becerisinde 41., fen alanında 43. oldu. 

PİSA ülkelerin eğitim alanındaki performanslarını ölçme ve diğer ülkelerle kıyaslama imkanı sunma açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye ve Almanya'nın sıralamadaki yerini değerlendiren Almanya Yeşiller Partisi Eğitim Sözcüsü Özcan Mutlu, Almanya'daki yükselişin dershane sayısındaki artışa bağlı olduğunun altını çizdi ve "Başarının sadece okuldaki eğitimle gelmediğini düşündükleri için teşvik dersler ve ek dersler alınıyor. Başarılı da olduğunu bir eğitim politikacısı olarak söyleyebilirim." diye konuştu..

Avrupa'nın hiç bir ülkesinde dershane yok iddialarına en güzel cevabı Almanya'nın eğitim politikalarında etkili olan Milletvekili Mutlu, "2001'den bu yana özel dershanelerde büyük bir patlama söz konusu" ifadeleriyle anlattı.

PİSA raporunda Vietnam ve Singapur gibi ülkeler eğitimde ABD ve Avrupa'yı geride bıraktı. Peki işin sırrı ne?

Politikacı Mutlu soruya, "Vietnam'da eğitim kurumlarının yanısıra dershaneler çok yaygın. Yani orada hemen herkes dershanelere gittiği için acaba hangisinin başarısı dershanedendir diye araştırılmıyor. Çünkü herkes dershaneye gidiyor. " diye cevap veriyor.

<< Önceki Haber PİSA raporları açıklandı, dershanelerin önemi ortaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER