Ekonomi Bakanlığı Kayserili'ye emanet


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından yeni kabineyi açıkladı. Ekonomi Bakanlığı'na AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş getirildi. Kayseri'de Mehmet Özhaseki ya da eski bakan Taner Yıldız'ın kabinede beklenirken Mustafa Elitaş'ın bakan olması sürpriz oldu.

1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Elitaş, ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye bölümünden mezun olan Elitaş, okulun son yıllarında Ankara'da özel bir şirkette muhasebe-pazarlama servisinde çalışmaya başladı. Askerlik dönüşü Kayseri'de kurulan bir şirkette muhasebe müdürlüğü, genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Siyasete 1983 yılında Anavatan Partisi üyeliği ile başlayan Mustafa Elitaş, 1994 yılında Anavatan Partisi Kayseri Kocasinan Belediye Başkan adayı oldu. AK Partili vekil, 1997 yılında da Refah Partisi'nin zamanın İl Başkanı Şaban Bayrak'ın talepleri doğrultusunda Refah Partisi'ne geçti.

Mustafa Elitaş, Refah partisi kapatılınca Fazilet Partisi'nin Kayseri İl Başkanı oldu. 18 Nisan seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili adayı oldu ancak kazanamadı. Elitaş, daha sonra AK Parti kurulunca kurucu il başkanı olarak atandı. 11 Eylül 2001 tarihinden 8 Ağustos 2002 tarihine kadar bu görevi yürüten Mustafa Elitaş, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Kayseri Milletvekili oldu.

Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Elitaş, 13 yıldır milletvekili.
CİHAN
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanlığı Kayserili'ye emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER