Altın fiyatları fırlayabilir!

Altın fiyatlarında son durum, Altın fiyatları ne kadar, 12 Şubat 2013 altın fiyatları.. Altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izleyecek. Altın fiyatları bu hafta artacak mı düşecek mi? Dolar, Euro ne kadar?

Altın fiyatları fırlayabilir!

 2013 itibariyle gündemin ana maddesi haline gelen kur savaşları ile ilgili dünyanın pek çok yerinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

3 yıl önce kur savaşlarını dile getiren Brezilya Maliye bakanı Guido Mantega, dün yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinin, istihdamı korumak için euroyu zayıflatmaya çalışmaktansa daha fazla yatırım ile ekonomilerini canlandırmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

Mantega, küresel ekonomi toparlanmazsa kur problemi devam edeceğini savunurken, çözümün ekonomileri daha dinamik hale getirmek ve stagnasyondan kurtarmak olduğunu belirtti.

Farklı yönleri öne çıkartan açıklamalarda dikkat çeken bir başka nokta ise altın tarafında. Dün gün sonu verilerinde altının onsu 7 Ocak tarihinden beri gördüğü en düşük seviye olan 1.643,95 dolara kadar geriledi. Analistlerin kısa vadeli destek seviyesi olarak dikkati çektikleri 1.660 dolar seviyesinin aşağı yönlü geçilmesi ile düşüşü hızlanan altının onsu en düşük 1.643,95 dolara kadar geriledikten sonra bu dakikalarda 1.650 dolar seviyelerinde dengelenme çabasında. 5 haftadır 1.650 dolar seviyesinin altına düşmeyen altının onsu, yukarıda ise 1.695 dolar direncini aşamayarak dar bir bant içinde dalgalı hareket ediyordu.

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

Bu noktada kur savaşlarının ve altının nasıl ilişkilendirileceği noktasında CNBC’ye değerlendirmede bulunan analistler yılın ilk yarısında bu geri çekilmenin devam edeceğini belirttiler. Kur savaşlarının altın üzerinde esas etkisinin yılın ikinci yarısında sert yükseliş olarak göstereceğini kaydeden piyasa uzmanları, altının her zaman kötü haberden beslendiğine dikkat çekiyorlar.

Armstrong Yatırım ortaklarından Patrick Armstrong 2013’ün büyük hikayesinin kur olacağını belirtti. Haftanın sonuna doğru Rusya’da yapılacak olan G20 zirvesinde de kurların gündeme geleceğini savunan Armstrong, kur manipülasyonu ile kazanç sağlanması için yapılan çalışmaların yatırımcının portföyünde altına yer açtığına vurgu yaptı.

Geçtiğimiz aylardan bu yana zayıf performans sergileyen altın için kısa vadeli alım opsiyonları önerdiklerini kaydeden Armstrong, bu sayede fiyat değişimlerinde kendilerini koruduklarını belirtti.

BofA Merrill Lynch metal stratejisti Michael Widmer ise piyasalarda büyüme emarelerinin görülmesi ile suların biraz daha durulacağına dikkat çekti. Altın için 2013’ün ikinci yarısında 250-300 dolarlık artış yaşanabileceğini kaydeden Widmer, ülkelerin kurlarını devalüe etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

<< Önceki Haber Altın fiyatları fırlayabilir! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER