Ankara kulislerinde bu sürpriz iddia konuşuluyor

Hükümetin ikinci Varlık Barışı’ndan sonra Vergi Barışı’na hazırlandığı öne sürüldü.

Ankara kulislerinde bu sürpriz iddia konuşuluyor

Hükümetin yurt dışındaki varlıkların ülke içine getirilmesini sağlamak amacıyla sürpriz şekilde yeniden getirdiği 2’nci Varlık Barışı’nın ardından, ikinci bir sürprize hazırlandığı iddiaları Ankara gündemine oturdu.

Vatan'da yer alan habere göre Ankara kulislerinde hükümetin 2’nci Vergi Barışı’nın getirilmesine dönük hazırlık içinde olduğu konuşuluyor. Yeni düzenlemenin özellikle önceki uygulamaya başvurmuş, ancak yapılandırması bozulmuş olan ve sayıları 1 milyonu geçen vatandaşları kapsayacağı belirtiliyor.

Bu kez barışın 2011’deki gibi her tür kamu alacağını değil, vergi alacakları gibi belirlenmiş bazı kamu alacaklarını kapsayacağı belirtiliyor. Böyle yapılandırması bozulmuş olanlara ikinci hak tanınacağının altı çiziliyor.

Hükümet 2’nci Vergi Barışı’ndan en az 20 milyar lira bekliyor. Borcunu kapatamamış 1 milyonu aşan borçlularla tahsilatın 30 milyar liraya ulaşabileceği de iddia ediliyor. 

Bakan Şimşek: İçeriye dönük bir vergi affı yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi affı olmayacağını ifade etti. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Şimşek, "Hiç bir şekilde şu anda içeriye dönük bir vergi yapılandırılması, bir vergi affı gündemde değildir" dedi. 

<< Önceki Haber Ankara kulislerinde bu sürpriz iddia konuşuluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER