Bank Asya hisseleri tavan yaptı

Bank Asya hisseleri bugün de yükselişe geçti. Hisseler yüzde 5.26 prim yaparak ilk seansta tavan yaptı.

Bank Asya hisseleri tavan yaptı

Geçen hafta Borsa İstanbul yönetimi tarafından hisseleri işleme kapatılan Bank Asya'ya yatırımcı sahip çıktı. Dün ikinci seansta işleme açılan hisseler yüzde 10.14 prim yaparak günü tavan fiyattan kapattı. Bugün de yüzde 5.26 prim yaparak ilk seansta tavan yaptı.

DÜN YENİDEN İŞLEME AÇILDI 

Bank As­ya his­se­le­ri, ge­çen haf­ta per­şem­be gü­nü iş­le­me ka­pa­tıl­ma­sı­nın ar­dın­dan dün ikin­ci se­ans­ta tek­rar açıl­dı. İlk iş­lem­ler­de çok ha­re­ket­li bir gö­rü­nüm ser­gi­le­yen Bank As­ya his­se­le­rin­de sert dal­ga­lan­ma ya­şan­dı. Se­an­sa 0.69 li­ra­dan baş­la­dık­tan he­men son­ra sa­tış­lar­la 0.64 li­ra­ya ka­dar ge­ri­le­yen his­se, da­ha son­ra ge­len alım­lar­la ar­tı­ya geç­ti. Se­an­sın son­la­rı­na doğ­ru alım­la­rın hız ka­zan­dı­ğı his­se ta­van fi­ya­tı olan 0.76 li­ra­ya ka­dar yük­se­le­rek gü­nü yüz­de 10.14 prim­le ka­pat­tı.

Ku­rum­lar sey­ret­ti

His­se­le­ri 7 Ağus­tos'ta 1.24 li­ra­dan iş­le­me ka­pa­tı­lan Bank As­ya, yak­la­şık bir ayın ar­dın­dan 15 Ey­lül'de ye­ni­den iş­le­me açıl­mış­tı. Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğan'ın Bank As­ya'ya iliş­kin ola­rak, BDDK'nın adım at­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­me­si ve ha­vuz med­ya­sın­da yer alan ka­ra­la­ma kam­pan­ya­sıy­la his­se­ler yüz­de 50'ye ya­kın de­ğer kay­bet­miş­ti. Ban­ka­lar Ka­nu­nu'na gö­re suç teş­kil eden açık­la­ma­la­ra BDDK ve SPK se­yir­ci ka­lır­ken BİST yö­ne­ti­mi  her­han­gi bir adım at­ma­mış­tı.

Tabanı izledi, tavanda kapattı

His­se­ler dü­şer­ken her­han­gi bir adım at­ma­yan Bor­sa İs­tan­bul yö­ne­ti­mi per­şem­be gü­nü ge­len tep­ki alım­la­rıy­la Bank As­ya his­se­le­ri yö­nü­nü yu­ka­rı çe­vi­rin­ce 'sert fi­yat dal­ga­lan­ma­sı' ba­ha­ne­siy­le ye­ni­den iş­le­me ka­pat­mış­tı. His­se­ler iş­le­me ka­pan­dı­ğı sı­ra­da yüz­de 7.81 prim­le 0.69 li­ra ile ta­van fi­yat­ta bu­lu­nu­yor­du.

Tüm talepleri yerine getiriyoruz

Fa­ali­yet­le­ri­nin ke­sin­ti­siz sür­dü­ğü­nü ve tüm ta­lep­le­ri ye­ri­ne ge­tir­di­ği­ni kay­de­den Bank As­ya Ge­nel Mü­dü­rü Ah­met Be­yaz ban­ka­nın ser­ma­ye­si­ni nak­den yüz­de 25 ar­tır­ma ka­ra­rı al­dık­la­rı­nı açık­la­mış­tı. Ban­ka or­tak­la­rı da şir­ket­le­ri­ne ser­ma­ye ar­tı­rı­mı da­hil her tür­lü des­te­ği ve­re­cek­le­ri­ni du­yur­muş­lar­dı.

<< Önceki Haber Bank Asya hisseleri tavan yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER