Bankacılık sektöründe yaşanan sıra dışı gelişmeleri açıkladı

Gazeteci Savaş Süzal, Twitter hesabından son deönemlerde bankacılık sektöründe yaşananlara ilişkin kritik bilgiler paylaştı. Süzal, yaptığı açıklamada "Süper güç ABD bir bankayı batmaktan kurtaramadığı için 10 yıldır krizi atlatamadı. Tartışmalı TR ekonomisi böyle bir hatayı hiç kaldıramaz." ifadelerini kullandı.

Bankacılık sektöründe yaşanan sıra dışı gelişmeleri açıkladı

Gazeteci Savaş Süzal, Twitter hesabından son dönemlerde bankacılık sektöründe yaşananlara ilişkin kritik bilgiler paylaştı.

Süzal, yaptığı açıklamada "Süper güç ABD bir bankayı batmaktan kurtaramadığı için 10 yıldır krizi atlatamadı. Tartışmalı TR ekonomisi böyle bir hatayı hiç kaldıramaz." ifadelerini kullandı.

AKP içinden önemli bilgiler paylaşan Twitter fenomeni @fuatavnifuat Bank Asya ve başka 10 banka için ‘yakın izleme’ kararı alındığını iddia etmişti fuatavi'nin açıklamaları sonrasında konuyla ilgili hiçbir yetkili ağızdan bilgi paylaşılmamıştı. Süzal, halkın panikte, bankacıların korku içinde olduğu bilgisiyle sektörde Türkiye ekonomisini vuracak gelişmelerin yaşandığını anlattı.

İşte, Savaş Süzal'ın o tweetleri

"IMF'deki tanıdıklarım, “ABD ve Avrupalı bankalar TR'deki gelişmeleri endişeyle izliyor bir banka bile batsa ip söküğü gibi gelir” diyorlar.

B-1/ Özel bir banka idarecisiyle konuştum. 30 yıldır sektördeyim son 3 gündeki para çıkışını hayatımda görmedim. Bu tempoya dayanamayız dedi

B-2/ Bankadan çıkan paralar “sağlam bilinen” iki üç bankaya akıyormuş. Bir de Bankasya'ya. 5 banka hariç mevduatlar hızla düşmeye başlamış.

B-3/ Bankacı dostum, mevduat kaçışını engellemek için banka personeline yavaş davranılması talimatını vermek zorunda kalmış. Halk panikte.

B-4/ Torba yasaya ekleneceği söylenen bankalardaki 100 bin'lik devlet garantisinin 10 bin'e indirileceği dedikodusu bankacıları korkutuyor.

B-5/ Bankacı dostum Babacan ya da BDDK acil ve net bir açıklama yapıp, “hiç bir bankaya el koyma planı yoktur” demedikçe panik bitmez dedi.

B-6/ Bankacı dostum, yerliden çok yabancı yatırımcılardan endişeli. “Adım adım izliyorlar. Bir kaçış başlarsa durdurmak imkansız” diyor.
<< Önceki Haber Bankacılık sektöründe yaşanan sıra dışı gelişmeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER