Bazı memurlar bu habere çok sevinecek!

Fiilen görevlendirilenlere fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bazı memurlar bu habere çok sevinecek!

Orman Köylülerinin Kalkınması, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazine'ye ait  tarım arazilerinin satış ve iade işlemlerinde fiilen görevlendirilen kamu personellerine fazla mesai ödenecek.

         Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman  Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım  Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde  fiilen görevlendirilenlere fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar  Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

         Buna göre, söz konusu Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde  günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan personel ve  fazla çalışma yaptırılacak toplam süre Maliye Bakanlığı personeli için Maliye  Bakanlığı'nca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü  personeli için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenecek.

         Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan  personele ödenecek. Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda 50  saati ve toplamda 6 ayı geçemeyecek. Fazla çalışmanın her bir saati için 2013  Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde 1,45 lira olarak belirlenmiş  olan fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınacak.

         Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla  Çalışma Cetveli düzenlenecek ve bu cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim  amiri tarafından imzalanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro  Genel Müdürlüğü personeline yapılacak fazla çalışma ücreti ödemesi döner sermaye  bütçelerinden yapılacak.

         Kararın hükümleri, 15 Mart 2013-15 Eylül 2013 tarihleri arasında  uygulanacak.
         
<< Önceki Haber Bazı memurlar bu habere çok sevinecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER