Girişimci kadın oto tamir atölyesi açtı

Adıyaman'da girişimci bir kadın, KOSGEB'ten aldığı destekle oto tamir atölyesi kurdu.

Girişimci kadın oto tamir atölyesi açtı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, KOSGEB'ten aldığı 35 bin TL destekle oto tamir atölyesi açan kadın, 2 kişiye istihdam sağladı. Kahta ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki evli 3 çocuk annesi Emine Kardeş, katıldığı girişimcilik kursunun ardından iş yeri açmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurdu.

Kardeş, hazırladığı projenin onaylanmasının ardından aldığı 35 bin TL geri ödemesiz destekle, Kahta Küçük Sanayi Sitesinde oto tamir atölyesini hizmete açtı.  

İş yerinde bir usta bir de çırak istihdam eden girişimci kadın, çok çalışarak daha fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Kardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında evlendiğini ve 14 yaşında anne olduğunu söyledi. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdiğini belirten Kardeş, "Eğitimin önemini çok iyi biliyorum. Şartlar gereği o tarihlerde ilkokuldan sonra eğitimimi devam ettiremedim ama en azından liseye kadar dışarıdan bitirebileceğime inandım ve başardım" diye konuştu.

Yıllardır bir iş sahibi olmanın hayalini kurduğunu ifade eden Kardeş, bir yıl önce girişimcilik kursuna katılarak başarı belgesi aldığını dile getirdi. 

Aldığı eğitimin çok faydasını gördüğünü ve bu sayede KOSGEB desteklerinden haberdar olduğunu vurgulayan Kardeş, aldığı 35 bin TL geri ödemesiz destekle oto tamir atölyesi kurduğunu söyledi.

Otomobil merakı

Kardeş, kadınların hayatın her alanında olması gerektiğini belirtti.  Çocukluğundan beri otomobile, araçlara ve uçaklara karşı merakı olduğunu aktaran Kardeş, şöyle devam etti:

"Onların tamirinin nasıl yapıldığına karşı büyük ilgim var. Okumuş olsaydım da yine bu alanlarla ilgili bir dalı okurdum ve yine bu işi yapardım. Bir kadın olarak her iş zor ama bir yerden başlamak gerekiyor. Ben de öyle yaptım ve işimde en iyisi olmaya çalışıyorum. İş yerimi 4 ay önce açtım ve 2 kişiye istihdam sağladım."

Kardeş, otomobillerini tamire getirenlerin kendisini görünce şaşırdığını, birçok kişinin de kendisini tebrik ettiğini ifade ederek, "Aracını tamire getirenler iş yerinde kadın eleman çalıştırmamı öneriyor. Eğer bu işe ilgisi olan kadınlar varsa seve seve iş verebilirim" diye konuştu.
<< Önceki Haber Girişimci kadın oto tamir atölyesi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER