İhlas Holding batıyor mu?

İhlas Holding'in batmak üzere olduğu iddia edildi.

İhlas Holding batıyor mu?

Doğru çıkan öngörüleriyle bilinen Twitter fenomeni Fuat Avni (@fuatavnifuat), kamu bankalarının batık kredileri olduğunu yazdı. Bunlar içinde geri ödeme yapamayan ancak batırılmayan şirketleri sıralayan twitter hesabı, gelen talimatla, ilgili devlet kurumlarının bunları kapatmak için harekete geçtiğini iddia etti.

Twitter hesabının yazdığı ve batmak üzere olduğunu iddia ettiği şirketlerden biri olan İhlas Holding'se bugün borsada açılışta %10'luk kayıpla 0.27 puandan açılış yaptı.Daha sonra toparlayan ve KAP'a açıklama gönderen grup, kamu bankalarına borçları olduğunu kabul etti, ancak iddia edilen miktarda olmadığını duyurdu. 

KAP açıklaması için tıklayınız

BAŞTA İHLASZEDELER OLMAK ÜZERE ALACAKLILAR TEDİRGİN

Bilindiği gibi İhlas Holding, kendisine bağlı bulunan, onbinlerce kişinin parasını yatırdığı İhlas Finans şirketinin 2001 yılında batması sonucu şimdilerin parasıyla milyonlarca lira borçlandı, bu borçlarının çok büyük bir bölümünü henüz ödemedi. 

Borçluların bireysel icra takibi yapmaması için 'dava açmayın, yoksa hukuki sonuçlarıyla karşılaşırsınız' açıklaması yapan, Ören ailesinin 'ceketimi satar öderim' açıklamasına rağmen ne ceket, ne de gazetesini/TV'sini satan, hatta ballı devlet ihaleleriyle kentsel dönüşüm inşaatlarından yüz milyonlarca TL götürmesine rağmen, Holding'in borçlarını hala ödemiyor oluşu akıllarda soru işareti oluşturuyor. 

Holdingin batmak üzere olduğu yönündeki haberler bir anda yayılırken, borçlarını bunun için mi ödeyemediği bilinmiyor. Finans geçmişinden gelen kötü şöhreti sebebiyle, özellikle sosyal medyada başta İhlaszedeler olmak üzere alacaklıların tedirgin olduğu gözleniyor.
<< Önceki Haber İhlas Holding batıyor mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER