İş dünyasının 'Gezi Parkı' olaylarına bakışı

İş dünyası temsilcileri, olayların son bulmaması halinde, ekonomiye zarar verebileceği değerlendirmesini yaptı.

İş dünyasının 'Gezi Parkı' olaylarına bakışı

Sorularını cevaplayan Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Hepimiz aynı gemideyiz. Dünyada kriz var, Avrupa küçülürken biz büyüyoruz. Bu çok önemli, bu anlamda herkesin sağduyulu olması gerekir" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede ise yetkililerin yaptığı görüşmelerin ardından olayların son bulacağına inandığını belirterek, olayların ilk etapta çevreci kişilerin yaptığı normal bir eylem olduğunu ama sonradan normal bir eylem olmaktan çıktığını ve eylemlerin içerisine masum bir grup haricinde provakatör grupların da karıştığını tahmin ettiğini vurguladı.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de çatışma görüntülerinin Türkiye’yi farklı yerlere taşıyabileceği uyarısını yaparak, farklı grupların yangın çıkardıkları, arabalara, binalara zarar verdikleri eylemlerin Türkiye'ye, Türkiye’nin dışarıdaki siyasal ve ekonomik imajına zarar verdiğini ve Türk insanına olan güveni zedelediğini belirtti.
<< Önceki Haber İş dünyasının 'Gezi Parkı' olaylarına bakışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER