Kastamonulu mucidin park sorununu çözen buluşu!

Park sorunu mucit yaptı! Bir tuşa basarak arabasını hareket ettirebiliyor.

Kastamonulu mucidin park sorununu çözen buluşu!

Kastamonu'nun Eski Sanayi Sitesinde PVC montaj işinde çalışan Önder Yılmaz, apartman işlerine gittiği sıralarda yaşadığı park sorunlarına çözüm bulmak için ilginç bir yöntem geliştirdi. 1979 model aracına uzaktan kumanda sistemi yerleştiren Yılmaz, aracını bu uzaktan kumanda yardımıyla kontrol etmeye başladı. Bu şekilde apartmandan inmeden aracının kontrolünü sağlayan Yılmaz, kendisinin ve birçok sürücünün yaşadığı park sorununa değişik bir çözüm üretmiş oldu. Yılmaz, uzaktan kumanda sistemi sayesinde aracının yanına gitmeden yaklaşık 500 metre uzaklıktan tek bir tuşa basarak arabasını hareket ettirebiliyor.

Önder Yılmaz, "1979 model Tofaş aracım, 2009 yılından beri bu şekildedir. Park sorunu yaşıyordum. Bu yüzden böyle bir buluş yapmaya karar verdim. Apartmanlarda pencere takmaya çıkıyoruz, 5'inci katta çalışırken aşağıdan birileri bağırıp aracımızı çekmesini istiyor. Bende asansör olmadan sürekli bu şekilde aşağıya yukarıya çıkma sorunu nedeniyle böyle bir işe giriştim. 5'inci kattan yaklaşık olarak 500 metre mesafeden arabamı şoför olmadan ileri geri oynatabiliyorum. Çok güzel bir şey oldu. Çok güzelde çevremden tepkiler alıyorum. Bu aracın dışında arkadaşlarımın isteği doğrultusunda başka araçlara yaptığımda oldu" dedi.


Maddi imkansızlıklar içerisinde ancak bu kadarını başarabildiğini ifade eden Yılmaz, aracın kendiliğinden çalışması için uzaktan kumanda sistemini çeşitli motor ve devrelerle desteklediğini belirterek, "3-4 parçayı bir araya getirdim. Şu anda direksiyon hakimiyetinin projesi hazır fakat maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü hayata geçiremedim. Bana çok daha iyi maddi imkanlar sunulabilirse yaptıklarımdan çok daha iyilerini yapabileceğime inanıyorum" diye konuştu. 

Yılmaz'ın ilginç buluşunu gören çevredeki vatandaşlar ise şaşkınlıkla aracın şoförsüz gidişini izleyerek, "Yerli üretim arabalarda bu şekilde bir sistem görmedik. Tofaş gibi böyle bir arabada ilk defa görüyoruz" yorumunu yaptı.

Çamurluklar arasına yerleştirdiği özel bir sistemle şoförün arabadan inmeden bir düğmeye basarak havası inen lastiği şişirebildiğini de belirten Önder Yılmaz, şunları kaydetti: "Özellikle bu sistem bayan şoförler için çok iyi. Geçtiğimiz günlerde Ilgaz Dağında tanıdığım ve müşterimiz olan bir abimiz lastiği değiştirirken krikonun düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Bu kazadan çok etkilendim ve böyle bir şey geliştirmek istedim."

İHA
<< Önceki Haber Kastamonulu mucidin park sorununu çözen buluşu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER